Nvidia ar putea implementa un sistem care sa blocheze minatul de Ethereum pe placile sale video viitoare.

Majoritatea gamerilor stiu ca piata se confrunta cu lipsa stocurilor de GPU-uri Nvidia. Cauzele sunt lipsa materialelor pentru productia de chipset-uri, cererea mare din partea pietei, dar si trendul minatului de cripto-monede. Acesta din urma revine in forta.

Ca raspuns pentru mineri, Nvidia vrea sa introduca o restrictie de performanta atunci cand algoritmul pentru Ether este detectat.

Ether este codul sursa pentru cripto-moneda platformei Ethereum, ea fiind diamantul minerilor virtuali. Minatul acesteia necesita putere de calcul si latime de banda, doua cerinte pe care noile procesoare grafice din seria 3000 le indeplinesc cu brio.

La sfarsitul lunii februarie, Nvidia a lansat competitorul sau in categoria mid-range, RTX 3060. Aceasta a fost primul produs lansat de ei care dispune de sistemul anti-mining.

Nu cu mult timp in urma, Nvidia a anuntat noile GPU-uri concepute special pentru a mina. Acestea se numesc CMP (cryptomining processors) si nu dispun de porturi video, ca placile gandite pentru consumul larg. In schimb, Nvidia spune ca aduc optimizari care sa eficientizeze consumul de energie. Compania anticipeaza ca veniturile aduse de vanzarea acestor placi CMP se vor ridica la 15 milioane de dolari, iar asta doar in prima parte a anului.

Spre deosebire de AMD, care a declarat ferm ca nu va implementa un astfel de sistem in unitatile lor grafice, Nvidia da de inteles ca va incorpora sistemul anterior mentionat in produsele care urmeaza sa fie lansate. Este o miscare interesanta, luand in calcul noua serie destinata exclusiv indeplinirii acestei sarcini.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.