Hardware-ul VR intra pe piata pe banda rulanta… si de ce sa nu avem si un scaun pentru VR gaming?

Roto este o companie noua pe piata tehnologiei, care a debutat cu un produs relativ original – un scaun de gaming pentru virtual reality gaming. Scaunul se numeste Roto VR.

Cu totii stim ca experienta VR implica locomotie – la nivel standard, prin miscarea capului cu ochelarii pe cap, si la nivel mai ridicat, stand in picioare si miscandu-ne intr-o camera cu tot corpul. Unor persoane poate sa le convina ultimul tip de locomotie sau nu, iar daca nu, ar vrea totusi sa poata sa experimenteze tehnologia VR la maxim.

Dupa ce am analizat situatia, am decis ca acesta este esantionul de clienti pe care cei de la Roto il urmaresc cu Roto VR.

Roto VR este un scaun motorizat, la care se conecteaza ochelarii VR, fie ei de orice marca. Ideea este ca in momentul in care iti intorci capul, se va roti automat si scaunul, astfel incat sa te poti bucura de o experienta VR la 360 de grade stand jos ca boierul, fara sa te incurce cabluri de la headset si joystick-uri. Miscarea in joc propriu-zisa se realizeaza prin apasarea pedalei de langa picioare. Daca insa preferi sa joci modul VR in mod old-school, actiunile scaunului se pot modifica astfel incat sa fie controlate dintr-un controller de PlayStation sau XBOX.

rotovr 1080p 696x392

Scaunul se lanseaza in luna iulie a acestui an si este deja disponibil la pre-order, cei care precomanda primind un discount de 100$.

Iata preturile pentru scaunul in sine, cat si accesoriile optionale:

  • Scaunul – 599$ (fara discount)
  • Un shortcut si manager pentru cablurile de la ochelarii VR – 99$
  • „Double Rumble Roto” (care practic te scutura in functie de ce se intampla in joc) – 149$
  • Masa Roto VR (pe care poti aseza tastatura, mouse, volan, etc.) – 49$

Daca te tine buzunarul, da, poti avea o experienta VR foarte imbunatatita. Dar, de dragul miscarii, parca as alege VR gaming-ul din picioare.

Iata un scurt video cu scaunul:

http://www.youtube.com/watch?v=nKQ7U8ix2zY

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.