V-am tot prezentat pe aici laptopuri şi diferite dispozitive portabile. În momentul de faţă există pe piaţă , mai ales în rândul domnişoarelor 🙂 un curent foarte la modă, acela al netbook-urilor şi al ultra-portabilelor.

Fiecare vendor şi-a lansat pe piaţă propria serie de netbook-uri sau computere ultra-portabile, fiecare cu invenţia lui. Când vorbim de portabilitate maximă, performanţa vine pe locul doi. Sony s-a  gândit că ar fi cazul să înghesuiască totuşi în următoarea generaţie de notebook-uri ultra-portabile mai multă performanţă păstrând totuşi tradiţia unui design conservator.

Am luat contact cu seria Z acum câteva zile în cadrul unui eveniment Intel, unde erau expuse. Iniţial am crezut că este vorba despre aceleaşi componente, dar cu un design împrospătat. M-am înşelat, după cum se vede în poza de la sfârşitul ştirii, unde am însăilat succint specificaţiile celor două modele.

Sony a reuşit performanţa să ingrămădească un i5 – i7,  patru SSD-uri şi un display capabil să redea conţinut HD într-o carapace care cântăreşte doar 1.43 Kg. După contactul cu EEE şi alte jucării care încap într-o poşetă, îmi luasem gândul de la performanţe în segmentul liliputan al pieţii de notebook-uri. Dar iată că se poate. Partea proastă este că pentru a beneficia de un astfel de notebook, trebuie să faci parte din acea clasă socială care are un salariu cu multe cifre.

Detalii legate de preţuri, găsiţi la partenerii Sony.

Specificaţii Sony Vaio seria Z Vaio seria Z

Vaio seria Z Vaio seria Z

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.