Cred ca multi dintre noi ne intrebam: daca sunt atat de multe talente romanesti in zona de programare, gaming – tot ce tine de computere si “pierderea de timp” in fata acestora, de ce nu vedem mai multe initiative romanesti?

Sigur ca printre voi sunt oameni care pun umarul la crearea celor mai cunoscute jocuri din intreaga lume, dar majoritatea isi dedica talentul in companii care, sub o forma sau alta, sunt straine. Poate ca unii lucrati in companii de gaming romanesti 100%, dar acestea sunt putine sau putin cunoscute. Ne-ar placea foarte mult sa ne contraziceti si sa ne scrieti in comentarii in ce proiecte de gaming, romanesti in totalitate, sunteti implicati.

Astazi vreau eu sa va atrag atentia asupra unui joc romanesc, o comedie cosmica-horror, dupa cum o descriu creatorii: Gibbous – A Cthulhu Adventure, este un joc de aventura, creat de studioul muresean Stuck in Attic. Pentru dezvoltarea acestuia, puteti fi voi oamenii care finanteaza proiectul: campania de Kickstarter unde ii puteti gasi –https://www.kickstarter.com/projects/777841902/gibbous-a-cthulhu-adventure/posts/1553815 a strans deja o mare parte din suma necesara. Mai puteti sprijini proiectul inca 10 zile, pana pe 5 mai.

stuck

 

Despre Gibbous – A Cthulhu Adventure

Gibbous – A Cthulhu Adventure este o scrisoare de dragoste „point and click” adresata jocurilor de aventura clasice create de Lucas Arts, lui HP Lovecraft, Hitchock si multor altora. Este sumbru, insa amuzant, o combinatie intre Lovecraft si Day of the Tentacle.

In Gibbous, o parodie simpatica a Mythos-ului lui Cthulhu, controlezi trei protagonisti care au de-a face cu sectanti ciudati, vechi ritualuri voodoo si cu insusi Cthulhu cel „mort”. Totul se invarte in jurul temutului Necronomicon si felului in care acesta afecteaza vietile protagonistilor.

Hirsutul detectiv Don R. Ketype il vrea pentru ca el niciodata nu-si rateaza tinta (sau cartea), iar bibliotecarul Buzz Kerwan, un tip linistit si optimist, da peste el din intamplare si isi transforma, din greseala, pisica, pe Kitteh, intr-o abominabila creatura vorbitoare. Astfel ca porneste in aventura pentru a o readuce la starea ei naturala, pisiceasca.

Experienta se bazeaza pe explorare, personaje si poveste. Toate replicile personajelor sunt audio, coloana sonora este originala cu teme muzicale diferite pentru aproape fiecare secventa.

{gallery}/2016/news/04-apr/26/gib-gal:171:105:0:1{/gallery}

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.