In urma cu fix 2 saptamani, cel mai mare turneu de Valorant avea sa inceapa. Valorant Champions Tour 2021 Stage 1 Masters, cu un prize pool de aproximativ $150.000 si sute de puncte de circuit. Cele mai bune 8 echipe regionale, in urma castigarii stagiului precedent (Challengers) s-au batut pentru un loc in marea finala (Champions Stage). Pentru Nord-Americani, turneul a decurs in perioada 11.03.2021 – 21.03.2021.

Acesta era momentul pe care il astepta fiecare echipa, de la FaZe Clan, Immortals, Team Envy pana la GenG Esports. Insa, cu 2 zile inaintea primului meci, Sentinels s-a confruntat cu un obstacol imens. Pe 9.03, star-playerul echipei, Jay „sinatraa” Won, a fost acuzat de abuz sexual de catre fosta lui prietena, Cleo Hernandez.

Dar asta este o poveste pentru alta data. Cel mai important e ca Sentinels si-a pierdut cel mai bun jucator, un tanar de 21 de ani. El care a fost numit ani de-a randul the best Overwatch player si a renuntat la acest titlu in favoarea scenei competitive de Valorant. Singurele optiuni pentru Sentinels erau numele mari ale altor shootere precum CS:GO, si bineinteles, din echipe necalificate.

 

Starul

Variantele fiind limitate, alegerea finala a fost Tyson „TenZ” Ngo, imprumutat de la Cloud9. Un alt tanar extrem de talentat, cu aim-ul unui robot, trebuia sa se impuna in cel mai mare turneu al Americii de Nord cu doar 2 zile de antrenament cu noua echipa.

In pofida asteptarilor aproape inexistente, TenZ a oferit o performanta de zile mari. Avea antecedente inca din zilele de pro-player in CS:GO, fiind recunoscut ca un jucator de spectacol, nu de echipa. Dar si-a schimbat stilul si a adus Sentinels in varful clasamentului. Multe runde le-a castigat solo, preluand controlul si etalandu-si grandios fortele. O performanta de admirat pe putin spus, avand in vedere nivelul de joc.

TenZ Arctic Invitational

Asadar, “TenZ si prietenii” au castigat premii in valoare de $60.000 pentru echipa (putin comparabil cu turneele de prestigiu ale altor jocuri, dar sa nu uitam ca Valorant nu a debutat in e-sports nici de un an), si 100 puncte de circuit (practic un loc in stagiul final).

In urma unui turneu istoric, Michael „dapr” Gulino a declarat ca TenZ isi doreste un viitor cu Sentinels, el fiind momentan imprumutat. Dar mai dureaza o vreme, deoarece sinatraa este inca suspendat, iar cazul sau cercetat de autoritati.

Insa cine nu si-ar dori? Sa castigi atatia bani in 10 zile, fara pic de antrenament, este un fapt ce nu s-a intamplat in zeci de ani de e-sports, dar pe care subiectul nostru de azi l-a reusit.

Similar Articles

2 thoughts on “TenZ castiga cel mai mare turneu de Valorant alaturi de Sentinels

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.