Team17 a anuntat un nou titlu action-RPG: Thymesia. Jocul despre ciuma si molima se lanseaza la finalul anului pe PC via Steam.

Desi momentan nu stim cat de necrutator e, Thymesia clar face parte din subcategoria Souls-likes. Trailerul arata un fragment modest de continut care aduce mult cu jocul vedeta al genului: Dark Souls. Putem trage concluzia ca Thymesia are la baza mecanica din Demon’s Souls, asemanari tematice cu Bloodborne (ghotic, haunted, medieval) si puteri paranormale aidoma Devil May Cry.

OverBoard Studio isi va lansa primul joc sub eticheta Team17 de joc independent. Acestia din urma mai au in spate si Souls-like-ul 2D Blasphemus, deci presupunem ca vor mai publica jocuri ale genului with a twist.

Actiunea se petrece intr-o lume covarsita de molima, iar jucatorul intra in pielea plague doctor. Desi combat-ul se bazeaza pe schemele de attack, block si parry din Dark Souls, intra in scena abilitatile! Gameplay-ul, insa, aduce mai mult cu Bloodborne sau Sekiro, datorita tempo-ului crescut al incaierarilor.

Protagonistul povestii este Corvus (cioara, in latina). El are capacitatea de a manipula molima cu ajutorul armelor infestate. In drumul catre recuperarea amintirilor lui Corvus, jucatorii isi pot customiza abilitatile si stats-rile personajelor. Combinand abilitatile magice ale lui Corvus cu miscarile rapide de sabie si pumnal, Thymesia creste nivelul de dificultate stabilit titlurile mai permisive din breasla.

Ca in orice Souls-like respectabil, jucatorul isi poate creea build-uri. Astfel, poate fi rejucat de mai multe ori pentru a gasi a gasi toate finalurile diferite ale campaniei.

Celor care inca tanjesc dupa respawnuri la focul de tabara recomandam Mortal Shell sau Hollow Knight (pentru o perspectiva 2D mai dragalasa). Ca sa nu moara cineva de batranete pana la Sliksong si Elden Ring sau de hype, ca moi, dupa Thymesia pana pe 31 decembrie.

Similar Articles

One thought on “Thymesia, un nou Souls-like rapid si stilat

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.