După aproximativ 3 luni au făcut şi EA în aşa fel încât noul Crysis să se diferenţieze cu ceva de jocul pe console – au scos patch de DX11. În speranţa de a aduce şi această variantă la renumele primului Crysis, de GPU killer, Crytek au pus la punct pe lângă patch-ul de DX11 şi un pachet de HiRes textures ce necesită o placă video cu minim 768 MB.

Veţi vedea că această cerinţă este un pic ilogică întrucât multe plăci mai puternice decât GTX 460 cu 768MB sunt îngenunchiate dacă este rulat Crysis cu detaliile setate pe Ultra.

Ce să mai vorbim, ştiţi că jocul că oferă o atmosferă excepţională şi suportul pentru DX11 nu are rolul decât de a face în aşa fel încât acea atmosferă minunată să devină epică.

Până una alta hai să vedem lista cu modificări aduse de noul patch 1.9.

  • Added Contact Shadows
  • Added DX11 support for Crysis 2 (the following features only work when downloading the optional DX11 package here):
  • – Tessellation + Displacement Mapping
  • – High Quality HDR Motion Blur
  • – Realistic Shadows with Variable Penumbra
  • – Sprite Based Bokeh Depth of Field
  • – Parallax Occlusion Mapping
  • – Particles Motion Blur, Shadows and Art Updates
  • – Water Rendering improvements and using Tessellation + Displacement Mapping
  • Added Realtime Local Reflections
  • Added support for Higher Res Textures Package
  • Added various new console variables to whitelist

Cele cu minus în faţă le veţi putea observa doar dacă dispuneţi de o placă video cu suport pentru DX11, iar cele de mai jos sunt valabile pentru orice configuraţie care atinge cerinţele minime de sistem ale jocului. Este foarte important faptul că texturile HiRes funcţionează şi pe altceva decât DX11 deoarece există încă plăci video puternice fără DX11, ca de exemplu GTX 295.

Nu vreau să bat apa în piuă prea mult aşa că voi trece direct la subiect: DX9 vs DX11. Pentru a vă putea arăta şi vouă diferenţele observate de mine m-am apucat şi am rejucat câteva scene în care ştiam că s-ar putea observa diferenţele imediat.

Screenshot-urile din păcate nu sunt realizate din aceleaşi unghiuri tot timpul, însă elementele distinctive între cele două API-uri se pot observa şi aşa.

APA

01-dx9-water

01-dx11-water

02-dx9-water

02-dx11-water

Primul element ce poate fi observat după aplicarea patch-ului este apa. După cum se observă în screenshot-urile din dreapta (DX11), aceasta este randată folosind tessellation.

 

UMBRE

shadows-dx9

shadows-dx11

Imaginile de deasupra le-am tăiat special pentru a fi cât mai vizibile diferenţele. În primul rând umbrele trebuiesc urmărite. În screenshot-ul din dreapta (DX11) avem umbre detaliate (mai ales pe camioneta albă din stânga), însă şi softshadows acolo unde este nevoie. De asemenea, în centrul screenshot-ului lângă maşina galbenă se poate observa occlusion-ul. Şi apa arată overall mai bine în screenshot-ul din dreapta, nu doar atunci când intră ceva în contact cu ea aşa cum am arătat mai sus.

 

NIVELE DE DETALIU

03-high

03-very-high

03-extreme

03-ultra

Cea mai vizibilă este trecerea de la Extreme la Ultra, atunci când este folosit tessellation şi pentru teren. Toate screenshot-urile de deasupra sunt realizate în DX11.

 

Performanţă

performanta-crysis21

Este cel puţin şocant ceea ce se întâmplă cu 6990. A reuşit să ofere nişte rezultate pur şi simplu execrabile folosind driverul 11.5. E drept că jocul este dezvoltat în colaborare cu NVIDIA, dar un 5870 care să ofere rezultate mai bune pe alocuri decât fratele ei mai mare, asta nu este normal.

Pentru plăcile video NVIDIA am folosit driverul 275.33, iar procesorul platformei a fost un I7 875K la frecvenţă implicită.

Ce să mai lungim vorbăraia, dacă vă place Crysis 2 şi vreţi să faceţi upgrade plăcii video pentru a juca mai fluent….nu îl faceţi la una dual-GPU, mai ales la 6990.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.