Sub îndemnul „I Rule My Game!” specific plăcilor video din seria Matrix, ne apucăm să testăm cea mai nouă şi misterioasă placă video single-GPU de la ASUS.

S-a tot zvonit ba una, ba alta despre această placă video şi unii oameni începuseră să creadă că nu o să mai apară. Momentul plin de panică trebuie să dispară deoarece visul celor ce aşteptau acest Matrix devine realitate, Matrix GTX 580 există.

Şi nu doar că există, dar a binevoit să se urce pe un covor fermecat şi să şi zboare către noi.

01-580-matrixCu siguranţă cel mai mare mister pentru o bună parte dintre noi, utilizatorii interesaţi de performanţa single-GPU, a fost frecvenţa GPU-ului, ţinută strict secret, să nu care cumva să apară vreo altă placă video mai overclock-ată decât aceasta.

Până la urmă alte plăci cu frecvenţe mai mari au apărut pe piaţă, însă pentru cei ce n-au stare şi îşi bagă nasul în soft-urile de overclocking, frecvenţa GPU-ului out-of-the-box chiar nu contează, pentru că oricum şi-o setează ei la valoarea dorită.

 

So, dacă nu ştiţi ce este Matrix, vă spun eu. Este o placă video concepută pentru a fi tweak-uită după bunul plac. Deşi este o placă ROG (Republic of Gamers), arhitectura sa rezistă şi chinurilor la care supun overclock-erii plăcile video. Cred că am putea spune că Matrix este  dedicată utilizatorilor pretenţioşi, care au oarecare noţiuni despre overclocking-ul plăcii video.

 

Hai să aruncăm un ochi pe specificaţiile celor două variante, căci există o versiune şi pentru cei cu buzunarul mai mic.

ModelMATRIX GTX580 P/2DIS/1536MD5MATRIX GTX580 /2DIS/1536MD5
Graphics EngineNVIDIA GeForce GTX 580
Bus StandardPCI Express 2.0
Video Memory1536MB GDDR5
Engine Clock816MHz782MHz
Memory Clock4008MHz (1002MHz GDDR5)
Memory Interface384-bit
D-sub Max. Resolution2048 x 1536
DVI Max. Resolution2560 x 1600
DVI OutputYes x 2 (Native dual link DVI x2)
HDCP compliantYes
HDMI OutputYes x 1
Display PortYes x 1
Adaptor/Cable Bundled2x Power Cable
Software BundledASUS utilities and drivers
GPU Tweak
Dimension11.4 inch x 6 inch x2.4 inch

 

Îmi place foarte mult faptul că există şi o versiune non-platinum, pentru ca şi utilizatori ce nu au nevoie de un GPU hand picked capabil de performanţe de peste 1,3 GHz să se poată bucura de Matrix. Eu aş opta pentru varianta non-platinum, pentru că nu voi pune niciodată azot pe placa video, ci doar mă voi juca.

 

Să studiem mai îndeaproape subiectul articolului.

Pages ( 1 of 4 ): 1 234Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.