NZXT Avatar este un mouse cu un design ambidextru şi nu ergonomic. Asta se poate observa şi în momentul în care îl veţi configura din software-ul cu care vine în pachet. Dar despre acest lucru, mai târziu.

Construcţia este fusiformă, iar materialul cu care este acoperit este cauciucat, pentru o aderenţă sporită. Acest lucru îl veţi aprecia în timpul sesiunilor prelungite de gaming, mai ales cei care aveţi o problemă cu transpiraţia. Pe laterale, sunt prezente două benzi cauciucate, care ajută la crearea unui grip foarte puternic. Aceste benzi cauciucate le-aţi mai văzut prezentate şi în review-ul lui M8000 Ghost. Se pare că acest lucru începe să devină un standard şi personal sper, ca în curând să vedem că acest curent începe să prindă viaţă şi la alţi producători.

Butoanele laterale sunt prezente sub forma unor linii alungite, un pic proeminente, iar acest lucru nu aduce un plus funcţional, ci mai degrabă un minus. Butoanele (în special cel de pe partea dreaptă) se pot apăsa accidental şi dacă aveţi configurate macro-uri pe ele, o să aveţi ceva probleme. Un alt lucru care mi-a displăcut a fost culoarea butoanelor laterale care nu contribuie deloc la aspectul estetic al mouse-ului. Argintiul glossy tinde să devină un pic kitschios,d ar aici e vorba doar de gust şi avident gusturile nu se discută. Culoarea în care este iluminată rozătoarea este un albastru puternic, de aceea argintiul butoanelor laterale creează un contrast  nu foarte plăcut ochilor mei.

Baza mouse-ului se formează în continuarea benzilor cauciucate de pe laterale, iar spatele are o formă foarte interesantă. Proeminenţa de pe spatele şoarecelui are o formă piramidală (poziţionată cu vârful în sus),  baza fiind astfel mai mare decât a mouşilor cu care suntem obişnuiţi. Forma este foarte bine conturată şi comodă. Voi, cei care vă petreceţi mai mult de patru ore non-stop în faţa monitorului o să vă bucuraţi de acest lucru pentru că palma are mai puţin contact cu pad-ul şi nu mai oboseşte la fel de repede. Inovaţia aceasta aduce un plus foarte mare design-ului iar cei cu palma mică o vor aprecia pe deplin. Textura este formată din acelaşi material cauciucat “non-slip” ca şi  benzile laterale.
Skate-urile sunt din teflon şi alunecă foarte bine pe un pad din material textil. Eu l-am folosit pe un RZR Goliathus Speed, un RZR Goliathus Control şi pe un QCK Heavy. Nu am încercat un pad din aluminiu sau sticlă deoarece nu am riscat să tocesc skate-urile (nu aveam altele de schimb). Totuşi Fulger a binevoit să încerce pe eXactMat-ul lui şi nu i-a plăcut absolut deloc comportamentul pe suprafeţe tari.

Click-urile sunt foarte uşor de apăsat, iar tastele sunt de o lungime destul de mare. Astfel, nu veţi întâmpina probleme legate de răspunsul la comenzi, ca la alţi mouşi, de exemplu Razer Lachesis.

Absolut toate butoanele sunt programabile. Se pot creea macro-uri cu un număr maxim de 20 de apăsări de tastă.
Rotiţa de scroll este foarte precisă, silenţioasă dar un pic prea rigidă şi are ~24 poziţii. Materialul cauciucat are o aderenţă foarte bună chiar dacă nu este striat.

Senzorul cu care vine Avatar este unul infraroşu, cu un maxim de 2600 DPI. Rezoluţia se poate schimba on-the-fly, cu ajutorul butoanelor dispuse sub rotiţa de scroll, dar numai după instalarea driver-ului şi a softului. Schimbările de rezoluţie le puteţi urmări cu ajutorul celor trei gradaţii situate pe lateralul din stânga al mouse-ului. În momentul instalării, mouse-ul va folosi “default” rezoluţia de 1600 DPI aşa că nu vă speriaţi. După instalarea driverului şi a softului îl veţi putea configura după plac.
Butoanele pentru schimbarea rezoluţiei sunt dispuse, după cum spuneam, imediat sub rotiţa de scroll. Orientarea lor este foarte intuitivă. Butonul pentru creşterea senzitivităţii este orientat către faţa mouse-ului, iar cel pentru micşorarea senzitivităţii este orientat spre spate. Pentru unii jucători aceste butoane pot folosi şi pentru grip. Fulger, cu mâna lui average îşi fixa degetul mijlociu chiar între cele două butoane când îl ţinea „claw”.

Software-ul este absolut necesar. Mouse-ul a fost absolut inutilizabil fără driver. Am întâmpinat mici probleme la instalare (am folosit ca sistem de operare Windows Vista x64), dar după un update de driver totul a funcţionat perfect. Trebuie să menţionez că aplicaţia  nu va porni automat la start-up, imediat după instalare şi restart, ci trebuie lansată manual.
Rezoluţia poate fi configurată în cinci trepte, mai precis între 600 şi 2600 DPI.
Polling-ul este şi el configurabil în trei trepte: 125 Hz, 500 Hz şi 1000 Hz. Pentru cei cu configuraţii de sistem mai slabe, vă recomand un polling rate cît mai mic, deoarece acest tweak foloseşte din resursele sistemului. Polling rate-ul este frecvenţa cu care mouse-ul comunică cu portul USB. Astfel, fiecărei frecvenţe enumerate mai sus, îi corespunde un timp de răspuns: 125 Hz-8ms, 500Hz-2ms, 1000Hz-1ms, unde ms=milisecunde.
Mai jos aveţi câteva screenshot-uri cu software-ul mouse-ului. Tot în aceste screenshot-uri veţi vedea şi de ce spuneam că mouse-ul este ambidextru. Software-ul permite configurarea orientării mouse-ului pentru stângaci cât şi pentru dreptaci.

Dimensiunile mici ale mouse-ului îl fac perfect pentru joaca “în deplasare” (LAN Party, campionate, etc), dar acest lucru este umbrit de lipsa memoriei interne. Acesta este un minus semnificativ, mai ales cînd vorbim de un mouse de gaming. Prin urmare, toate setările ca şi macro-urile se salvează pe hard-disk.
Pentru că vorbim de dimensiunile şoricelului cred că este nevoie să amintesc că cel mai bun grip este cel fingertip pentru cei cu o mână mică şi claw grip pentru cei cu mâini de mărimi “average” :).
Un alt lucru care deranjează la NZXT Avatar este greutatea. Este mult prea uşor iar un sistem de echilibrare cu greutăţi ar fi fost foarte util.
Conectarea la PC se face printr-un port USB, conectorul este gold-plated, iar lungimea firului este de aproximativ 1.5 metri (conform specificaţiilor, dar măsurat acesta atinge lungimea de ~2m).

În pagina următoare veţi vedea fotografii reprezentative pentru toate punctele de mai sus.

 

Pages ( 2 of 4 ): « Previous1 2 34Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.