Încă din introducere v-am spus că forma este total diferită. Se pare că Verbatim a a încercat pe cât posibil să adopte un design cât mai clasic pentru v2. Rapier v2, spre deosebire de v1, este foarte comod. Materialul plastic cu care este acoperit ajută la formarea unui grip comod, iar lateralele non-slip au o aderenţă bună, chiar dacă vă transpiră mâna.
Construcţia este solidă, Click-urile sunt acoperite cu acelaşi material folosit pe laterale şi destul de silenţioase.

Scroll-ul este amplasat ca la majoritatea mouşilor, între click-uri, fără a mai crea neplăcerile întâlnite în cazul lui v1. Chiar şi scroll-ul a suferit schimbări majore. Are o gradaţie mai accentuată, este mult mai gros faţă de predecesorul său şi este mult mai uşor de apăsat(scăderea rigidităţii scroll-ului e un lucru de apreciat). Materialul din care este construită rotiţa a rămas însă acelaşi.

Sub rotiţa de scroll, sunt plasate alte două butoane, anume DPI switch-ul şi mod switch-ul. Ca şi la v1, avem două moduri predefinite de lucru: office şi gaming. Aici am întâlnit o mică neplăcere. Mai exact, indicatorul pentru modurile de lucru este luminat în acceaşi culoare (roşu), singura diferenţă fiind poziţia. Cele două moduri de lucru sunt asemănătoare, în afară de poziţia LED-ului indicator, mouse-ul comportându-se la fel în ambele situaţii (chiar dacă vorbim de jocuri şi aplicaţii diferite sau suprafeţe diferite).

DPI switch-ul este aproape identic cu cel al Ghost-ului de la Gigabyte, şi spre deosebire de prima implementare de pe v1, acesta nu mai poate fi apăsat accidental.

Gradaţia DPI-ului a rămas aceeaşi ca şi la v1. Avem tot patru trepte, luminate albastru, lângă click-ul stânga al şoarecului.
Pe lateralul din stânga avem clasicele butoane back-forward ce sunt fabricate din plastic şi sunt finisate ca la carte. Doar că  sunt puţin prea mari şi pot fi apăsate accidental.

Skate-urile sunt un plus al lui v2. Ele sunt plasate pe capacele locaşurilor greutăţilor. Aceste capace au două feţe, reversibile, fiecare cu câte un set de skate-uri. Practic puteţi combina două tipuri de skate-uri (mari sau mici). Astfel, Rapier v1 poate aluneca în 4 moduri diferite. Eu am folosit mai mult partea cu skate-urile mai mari atunci când aveam puse greutăţile, şi skate-urile mici când am folosit mouse-ul fără nici un fel de greutăţi. Combinate(skate-urile mari cu cele  mici) mai mult încurcă, iar mişcarea pe verticală (axa Y) are de suferit.

Greutăţile sunt un număr de şapte, şi adaugă un plus de 31,5g. Din păcate, nu avem parte de aceeaşi puternică customizare ca în cazul skate-urilor. Avem loc pentru două greutăţi în locaşul din faţa mouse-ului şi cinci în cel din spate. Pentru că v2 este un mouse destul de greu,
nu recomand greutăţile. Dar dacă totuşi se simte nevoia unei echilibrări, cel mai bine folosiţi două greutăţi în faţă, două în spate.

Acum să discutăm puţin şi despre senzor. Vorbim despre un senzor laser cu o rezoluţie maximă de 3200 DPI. În linii mari, specificaţiile au rămas aceleaşi, dar s-a micşorat viteza maximă la care poate ajunge (40”/s v2 faţă de 65”/s v1) însă  s-a crescut numărul de cadre ce pot fi citite (7800FPS pentru v1 şi 9600FPS v2).

Toate aceste cifre confirmă faptul că Verbatim a ales acurateţea în defavoarea vitezei. Un lucru bun, mai ales că vorbim de un mouse ce se adresează jucătorilor. Din păcate cei ce joacă low-sens nu vor putea folosi o rezoluţie atât de mica.

 

Pages ( 2 of 4 ): « Previous1 2 34Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.