Vom începe cu modelul mai mic şi mai pricăjit – Radeon HD 7750. Această plăcuţă micuţă şi drăguţă oferă un nivel de performanţă bun dacă luăm în considerare toate aspectele problemeid: dimensiune şi consum de curent electric. Adică TDP-ul lui Radeon 7750 de doar 55W comparat cu cel dublu de 110W al lui GTX 550 Ti este minuscul şi de aceea este şi posibil să fie echipată cu un astfel de cooler.

Totuşi există un dezavantaj pentru gamerul din tine. Adică poate e fabricată mai bine, mai eficient, mai economic, însă din primele încercări de a o overclock-a nu am observat să fie gândită pentru un gamer mainstream ci pentru unul casual deoarece nu prea poate fi overclock-ată placa de referinţă.

Faptul că GTX 550 Ti este bătrână reprezintă un oarecare avantaj pentru că există software-uri vă permit modificarea voltajului (ţineţi minte, discutăm strict de modelele de referinţă) şi implicit şi creşterea performanţei. Unde ajunge consumul unui GTX 550 TI dacă îi mai este crescut şi voltajul nu cred că are sens să discutăm pentru că este clar că acesta creşte exponenţial.

Ca să nu o mai lungim, cipul în sine (Radeon HD 7750) este bun, implementarea şi construcţia modelului de referinţă cam lasă de dorit. Noroc că există foarte mulţi parteneri AMD ce vor veni cu implementări ceva mai sănătoase şi despre una din ele veţi ptuea citi foarte curând chiar la noi (în câteva ore de la ridicarea NDA-ului/publicarea acestui articol).

Pe cealaltă partea a review-ului stă Radeon HD 7770 şi rânjeşte aşteptându-mă să scriu despre ea:). Da, Radeon-ule 7770, m-ai mulţumit. Nu neapărat datorită nivelului de performanţă sau scalării ci pur şi simplu datorită frecvenţei maxime atinse.

Te cuprinde un feeling foarte plăcut când pui mâna pe astfel de plăci, foarte imature deoarece sunt la primul val de produse, şi observi că îi poţi urca frecvenţa undeva unde nu sperai să funcţioneze.

Chiar dacă modelul de referinţă este inutilizabil la 1285 MHz deoarece ventilatorul este prea zgomotos, s-ar putea ca răciri precum Direct CU sau VaporX să aducă linişte la aceste frecvenţe. Rămâne de văzut asta când vom testa produsele finite.

Judecând doar cipurile lansate de către AMD, căci ei sunt dezvoltatori de tehnologii, nu de produse, putem spune că au reuşit să ne arate atât partea green/eco a tehnologiilor lor cât şi cea performantă.

 

15-7770-7750

Pages ( 7 of 7 ): « Previous1 ... 56 7

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.