Teste

Temperatura:

temp-default-load temp-default-load-vent-100

Pentru temperatură m-am rezumat doar în a rula FurMark la frecvenţa implicită deoarece la 948 MHz, deşi era stabil în 3D Mark şi jocuri, în FurMark nu am reuşit să obţin stabilitate. În screenshot-ul din stânga aveţi temperatura cu ventilatorul setat pe auto, iar în dreapta aveţi scăderea temperaturii după apăsarea butonului 100% pentru ventilator.

 

3D Mark Vantage:

vantage-default vantage-950

Sporul adus de creşterea frecvenţei GPU-ului este destul de mare şi dacă am fi folosit şi un procesor recent am fi reuşit să atingem un scor impresionant.

 

DiRT 3:

1680-d3 1920-d3

Penalizarea  de performanţă, atunci când se aplică AntiAliasing, nu este foarte mare, GTX 580 Matrix fiind capabil să ofere în DiRT 3 un gameplay fluent, chiar dacă este folosit la frecvenţa implicită. Chiar şi în momentul în care am crescut rezoluţia şi am aplicat cel mai înalt nivel de AA din DiRT 3, Matrix a reuşit să ofere rezultate foarte bune.

 

Concluzii

P1070049Este destul de greu să nu îţi placă Matrix, cu multitudinea de tehnologii împachetate într-o singură placă. Fie că eşti un utilizator normal ce nu se lasă foarte uşor impresionat de nume pompoase ale regulatorului de tensiune, fie că eşti overclocker, trebuie să te impresioneze Matrix GTX 580 măcar prin dimensiune, dacă nu şi prin specificaţii şi capabilităţi.

Faptul că se overclockează destul de facil nu ne face decât să o recomandăm utilizatorilor dornici de performanţă, dar şi dispuşi să cheltuiască o sumă destul de impresionantă pentru o placă video cu un singur GPU.

Totuşi, Matrix 580 nu este o placă ce o poţi recomanda doar utilizatorilor mai puţin experimentaţi, ci din contră, dotările ei excepţionale o fac o alegere fantastică pentru atacarea recordurilor în materie de benchmark-uri sau pentru a vă face prietenii geloşi.

Mie unul mi-a plăcut uşurinţa cu care se poate creşte voltajul, folosind doar butonul +, dar şi faptul că este stupid-proof şi poate reveni la setările iniţiale doar apăsând un buton.

Ziceam că vă voi povesti ceva interesant legat de butonul Safe Mode. Ei bine, imediat după ce am instalat placa m-am jucat foarte puţin cu software-ul GPU Tweak, adică am tras de slider-ul pentru frecvenţa GPU-ului fără să mă uit atent la ce fac.

Apoi am observat butonul Burn din software şi l-am apăsat. Am auzit nişte piuieli şi nu am înţeles ce s-a întâmplat, nu eram foarte atent, dar am fost nevoit să repornesc sistemul. La repornire am uitat să mai deschid GPU Tweak aşa că mi-am văzut de treaba. Ei bine, a sosit şi momentul în care am vrut să mă joc şi totul mergea în poze. M-am gândit că e de la driver, aşa că l-am schimbat şi rezultatul a fost acelaşi.

Ei bine, problema consta de fapt în rularea GPU-ului la 50 MHz:). Nu mă întrebaţi ce am făcut căci nu îmi aduc aminte, dar cert este că frecvenţa nu putea fi crescută din slider decât până la 100MHz. Nu a fost nevoie decât să apăs pe butonul Safe Mode şi la restart a fost rescris BIOS-ul original.

Sper că v-am lămurit cu mica poveste stupidă la ce poate fi util acel buton. Mie mi s-a parut nemaipomenit şi dacă ar avea asemenea dotări tot mai multe plăci video, cu siguranţă ar scădea rata produselor ce se întorc la garanţie cu BIOS-ul scris cu setări proaste.

 

Plusuri şi minusuri pentru ASUS GTX 580 Matrix Platinum

editors choice + Răcire
+ Software
+ Performanţă
+ Overclocking

 

 

Pages ( 4 of 4 ): « Previous123 4

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.