Software-ul este o componentă foarte importantă a acestei plăci video. Şi la generaţiile trecute software-ul reprezenta o unealtă foarte importantă, însă versiunile mai vechi erau pline de bug-uri şi adesea era afectată chiar performanţa.

Cu noua variantă, bug-urile au fost rezolvate şi software-ul ce vine în pachet poate fi folosit chiar şi pentru daily-use.

 

Hai să vi-l prezint:

gpu-tweak-main

Software-ul GPU Tweak are la bază tot Rivatuner şi este posibilă setarea multor parametrii de funcţionare. Pentru utilizatorii mai neexperimentaţi recomand modificarea frecvenţei GPU-ului în timp ce lacătul este închis, adică se va modifica şi voltajul odată cu frecvenţa.

 

gpu-tweak-mem-set

O altă componentă foarte importantă a software-ului o reprezintă „Memory Tuning”. Nu vă aşteptaţi ca sporul de performanţă să fie enorm. Adesea, setarea latenţelor este utilă în cazul în care dorim să atingem frecvenţe mai mari.

 

burn-button

În partea din dreapta-jos a ferestrei principale se poate vedea un buton „Burn”. Acesta este folositor pentru a nota parametrii în BIOS-ul plăcii video. Astfel, după scriere, vom putea folosi placa video la setările dorite, chiar şi fără utilizarea software-ului GPU Tweak.

În principiu, aspectele despre care am discutat mai sus se pot realiza şi cu alte software-uri şi partea cea mai frumoasă este că GPU Tweak de ASUS va intra un pic şi în acea categorie de alte software-uri, pentru că poate modifica frecvenţele oricărei plăci video. Plăcile video cu Voltage Tweak în nume pot fi şi ele setate după bunul plac şi această aplicaţie poate fi folosită în locul bătrânului Smart Doctor.

Eu am folosit GPU Tweak pentru un Radeon 5870 STALKER Edition şi am putut să cresc voltajul fără niciun fel de problemă.

 

Pages ( 3 of 4 ): « Previous12 3 4Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.