Înainte de a dezbate toate cifrele conţinute în tabelul de specificaţii ar trebui să facem întâi cunoştinţă cu inculpatul. Numele lui de cod este Redwood XT aka RV810 şi are în comun cu toată seria procesul de fabricare pe 40nm. Conform specificaţiilor, Redwood XT va înlocui 4770 iar versiunea PRO va înlocui mai lentul 4650.

 

Radeon Hd5670 Specificatii

 

Ceea ce vedeţi în tabelul de mai sus reprezintă specificaţiile corecte. Veţi vedea în screenshot-ul de GPU-Z că acesta arată 16 unităţi ROP, evident în mod eronat. De fapt, în afară de frecvenţe cam toate specificaţiile sunt  eronate în GPU-Z. Am putea trage o concluzie mai din topor cum că 5670 este exact jumătate din 5770, dar evident dacă ţinem cont numai de numărul shaderelor, unităţilor de texturare şi al ROP-urilor. Adevărul este undeva pe la mijloc, iar speranţele ar trebui să încline înspre un nivel de performanţă mai ridicat de jumătatea lui 5770.

Un alt aspect foarte important al acestui nou GPU îl reprezintă în mod sigur consumul. Nu doar s-a reuşit o scădere a consumului în IDLE, dar şi în full load avem un consum sub bariera ce ne impune folosirea unei alimentări suplimentare.

 

 

Vă întrebaţi cum este posibil să consume atât de puţin în regim IDLE? pai evident prin scăderea frecvenţelor şi a voltajelor. În IDLE avem 157 MHz pentru nucleul grafic, iar pentru memorii avem 300 MHz. Aceste frecvenţe sunt suficient de mari pentru a asigura o funcţionare bună a sistemului de operare astfel încât să nu fie nevoie de creşterea lor.

 

 

Pages ( 2 of 15 ): « Previous1 2 34 ... 15Next »

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.