Suntem conştienţi că o configuraţie CrossfireX folosind aceşti doi monştri nu prea îşi are rostul cu un monitor ce oferă doar 1680*1050. Totuşi putem fi siguri de un lucru, framerate mai mare decât cel obţinut la această rezoluţie sunt slabe şanse să obţinem la rezoluţii mai mari. Aşa cum ştiţi deja, aplicarea de AntiAliasing produce un efect similar cu cel al creşterii rezoluţiei. Aplicarea nivelului de Edge Detect a arătat o deteriorare a nivelului de performanţă şi de aici putem deduce că aceasta scade şi atunci când este crescută rezoluţia.

Oricum, pentru a putea concluziona corect, vom reveni cu un update în care vom rula şi la rezoluţii superioare.

Bun, hai să trecem la ceea ce contează de fapt, un singur 5970. Aşa cum am văzut în testele rulate, performanţa este mind blowing şi clar mai mare decât cea a lui GTX295, însă ceea ce ne bucură cu adevărat este faptul că oferă o performanţă bună în benchmark-urile noi, adică în BattleForge şi S.T.A.L.K.E.R. Call of Prypiat.

Despre Battleforge am mai discutat, şi singurul lucru nou pe care îl poate face este SSAO prin ComputeShader. Noul S.T.A.L.K.E.R. în schimb, ştie o mulţime de alte chestii. Cum ar fi HDAO, Tesselation şi Multi-Sample DX10,1. Însă vom discuta despre aspectele astea într-un viitor articol. Momentan atenţia ne este captată de un consum în idle incredibil de mic, de un nivel de performanţă greu de imaginat şi de o dimensiune la care nu ne aşteptam.

Dacă aveam impresia că 5870 este mare, atunci putem spune că 5970 este de dimensiunea Rusiei, iar 5870 am putea aprecia că se pretează la raportarea cu China.

So, concluzia este că 5970 rentează din mai multe puncte de vedere. Se poate atinge performanţă dublă faţă de 5870. Costul nu este de două ori mai mare, iar consumul este şi el mai mic decât dublul lui 5870.

Şi să nu uit să precizez că stuttering-ul sau lag-ul sau diferite aspecte care mă făceau să urăsc soluţiile multi-cip au cam început să fie o amintire.

Aşadar, nu pot spune decât GG AMD/ATI.

 

 

Plusuri şi minusuri pentru Radeon 5970

+ Performanţă/Watt
+ Consum în regim idle
+ Suportă 3 monitoare

– Dimensiuni un pic exagerate

 

Pages ( 16 of 16 ): « Previous1 ... 1415 16

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.