Bun, întâi vom discuta despre temperatură.

Prima înregistrare a fost făcută evident în regim idle.

Ţin să precizez că în regim idle ventilatorul funcţionează la 25% şi doar cei cu auzul foarte fin pot sesiza ventilatorul. În screenshot se observă că temperatura în regim latent este de 62 grade Celsius pentru fiecare GPU, ceea ce este excelent. Un alt lucru foarte interesant, pentru acest mod de funcţionare, este consumul de aproximativ 42W. Acest lucru a putut fi atins prin dezactivarea celui de al doilea GPU atunci când nu este nevoie de el.

 

În Full load avem temperaturi destul de ridicate.

Temperatura pentru GPU-ul apropiat ventilatorului a crescut la 85 grade Celsius atunci când acesta funcţiona la capacitate maximă, iar cel de al doilea la 88. Să nu luaţi în seamă ceea ce indică Afterburner la GPU2 fan speed întrucât este incorect. Acesta nu putea detecta viteza de nicio culoare. Valoarea adevărată este cea afişată în Catalyst.

 

În regim de overclocking am folosit ventilatorul la putere maximă. Nu de alta, dar şi la frecvenţe default se încălzeşte foarte tare.

Ţin să precizez că nu toate modelele sunt identice. Drept urmare voltajul necesar overclock-ării sample-ului pe care l-am testat prima oară nu este obligatoriu să fie nevoie pentru a overclock-a o altă placă 5970. De asemenea, frecvenţa memoriilor mă aşteptam să urce ceva mai sus, măcar la nivelul unui 5870. Însă mai mult de 10 minute nu putea rula.

Folosind setările de mai sus am rulat jocurile, însă luaţi aminte că este loc şi de mai mult. Şi în funcţie de răcire se poate urca sky-high.

Eu m-am oprit la limita superioară impusă de Catalyst, care s-a inpus şi în Afterburner. Indiferent dacă trăgeam de slider mai sus, acesta revenea tot la 1000 MHz.

 

Bun, hai să vedem cum s-a comportat în 3D Mark Vantage la frecvenţe stock şi la cele stabilite mai sus.

 

 

Pages ( 5 of 16 ): « Previous1 ... 34 5 67 ... 16Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.