Am făcut un sondaj în urmă cu câteva săptămâni la noi pe forum referitor la interesul vostru pentru placa ce urmează a fi discutată astăzi.  Cum majoritatea dintre voi aţi fost curioşi de performanţele lui GT220 şi la noi este democraţie, iată-ne cu placa pe masa de teste – sau cu ea înfiptă-n PCI Express dacă vreţi.

Exemplarul de astăzi este unul produs de Gigabyte, nume de cod GV-N220OC-1GI construit în jurul cipului grafic GT216, fabricat în litografie de 40nm.

Ca performanţe, GT220 se plasează undeva lângă surioara ei un pic mai prăfuită, 9600GSO şi se pare că deja NVIDIA înlocuieşte vechea gamă low-end cu plăci din generaţia GT200.

Am sugerat că GT220  este o placă orientată mai mult spre segmentul HTPC decât spre segmentul de gaming şi nu degeaba. GT220 este printre primele plăci video care aduce cu sine un plus important, anume HDMI Audio. Chiar dacă nu suportă standarde Dolby TrueHD sau DTS Master Audio, GT220 nu este limitată la doar două canale LPCM(Linear Pulse Code Audio  – metodă de codare audio) ci poate reda sunetul cu claritate pe opt canale (7.1) LPCM sau pe şase canale (5.1) Dolby Digital Plus. Adăugăm la acest atu şi capacitatea de decodare hardware a H.264 şi avem un produs ideal pentru HTPC-ul din sufragerie.

Cam astea ar fi două dintre avantajele majore ale lui GT220, dar nu dezarmaţi, mai avem de adăugat.

 

 

Pentru început, hai să vedem ce specificaţii ascunde micuţa placă video în pagina următoare.

 

 

Pages ( 1 of 5 ): 1 23 ... 5Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.