Iată şi rezultatele şi mai ales concluziile după analiza de astăzi a unuia dintre cei mai tineri reprezentanţi NVIDIA pentru segmentul low-end.

GT216 vine să înlocuiască cipurile mai vechi NVIDIA,  seria mai veche din gama low-end începând să dea deja semne de uzare morală. Tehnologia de fabricaţie pe 40nm şi implicit TDP-ul mic aduc cu sine un consum mai mic de energie şi temperaturi chiar ok pentru radiatorul din aluminiu cu care este echipată. Ca să fiu mai exact, după un stress-test de 15 minute în Furmark, am măsurat în GPU-z o temperatură de  86 grade Celsius. În idle, temperatura se învârte în jurul valorii de 40 de grade, în funcţie şi de temperatura ambientală.

Ca să fiu sincer,   GT220 este o placă grafică ce nu se adresează gamerilor, entuziaştilor sau oricăruia dintre voi care se mai şi joacă altceva în afară de joculeţe create în Flash. Am spus şi pe forum, am menţionat asta şi pe parcursul testelor, atu-urile lui GT220 rămân exclusiv puterea de a reda filme codate H.264  şi capacitatea de a reda şi sunet 7.1 prin portul HDMI.

Cel mai atractiv lucru din toată afacerea este preţul. Pentru un preţ banal, puteţi beneficia de avantajele menţionate mai sus,  plus o temperatură foarte scăzută cât şi un nivel de zgomot extrem de mic. Aceste lucruri fac din GT220 alegerea perfectă pentru un HTPC, un server multimedia(stocat poze şi filmuleţe din vacanţă, colecţia de muzică) sau de ce nu, o soluţie grafică ieftină, pentru cei ce nu vor să mai împartă memoria RAM cu plăcile video integrate.

 

 

Plusuri şi minusuri pentru GIGABYTE GT220

+ Preţ
+ Sunet 7.1
+ TDP mic

– Dimensiuni un pic cam mari

 

Pages ( 5 of 5 ): « Previous1 ... 34 5

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.