Concluzii

Si iata ca am ajuns in punctul in care tragem linie si emitem o opinie argumentata despre noul GPU.

Ce aduce nou? Nimic. Desi am putea sa batem apa in piua ca 12nm mimimi si arhitectura Turing. mimimi.

Produsul este identic (in termeni de performanta) cu GTX 1070 care a fost lansat acum 2 ani si jumatate. E rau?  Nu.

Pana la urma mereu a fost asa. 70-urile au devenit 60-uri, 80-urile au devenit 70-uri s.a.m.d. Si da. De fiecare data a a fost vorba de cresterea eficientei la capitolul consum curent electric.

Asa ca din acest punct de vedere este extrem de plictisitor GTX 1660 Ti.

Totusi, cand ai aproximativ 1500 Lei in portofel pentru o placa video, GTX 1660 Ti devine interesanta pentru ca este contracandidatul lui RX 590.

Si daca GPU-ul de la AMD era extrem de interesant pentru ca venea cu un bundle generos de jocuri, 1660 Ti va beneficia si el de acelasi tratament. Chiar a fost o intrebare in call-ul cu Nvidia exact despre acest subiect si da, o sa fie si cu bundle.

In ceea ce priveste pretul placilor, nu am sa il abordez. Este un subiect atat de vag in Romania incat nu are rost. Azi poate sa coste 1400 Lei, si maine, fara sa existe vreun motiv real poate sa coste 1600 Lei. Vedeti ce s-a intamplat si cu RTX 2060. Sunt niste preturi atat de ciudate incat tot ce pot sa va zic e sa cumparati ceea ce va permiteti. Doh!

Mai jos aveti graficele cu diferentele procentuale. Evident, RTX 2080 Ti este etalonul pentru ca este cel mai puternic GPU pentru consumeri. La absolut toate rezolutiile este putin sub GTX 1070 si cam cu acelasi procent deasupra lu RX590.

Implementarile pe care le-am testat sunt foarte interesante si in special cea Asus. N-am mai vazut de multa vreme temperaturi asa de mici. Bine, are si un cooler cat o remorca. Dar daca te incanta linistea este clar ca o astfel de placa ai nevoie, nu un RX 590. Care daca te uiti pe graficul cu temperaturi vei observa ca ventilatorul ajunge oricum la turatie maxima. Imagineaza-ti ce placut este.

Modelul de la MSI este cat se poate de...in grafic. Se vede comparativ cu GTX 1070 Ti ca la capitolul temperaturi MSI le pregatesc sa ofere cam acelasi rezultat.

Desi am zis ca este un GPU plictisitor, exercitiul de imaginatie este foarte interesant. Practic, cu acest GPU si cu rezultatele obtinute de el poti sa iti imaginezi cum ar fi daca ar fi. Va reamintesc ca seria 1000 era toata de la un cap la altul mai buna cu aceleasi procente versus seria 900. Asa ca 1060 VS 1660 va poate da o idee despre cum ar fi 1080 VS 1680.

Si stiu ca e usor sa te gandesti ca ar fi stupid ca Nvidia sa vina cu placi video fara DXR care sa fie pozitionate intre cele cu DXR. Dar nu este ceva de domeniul SF. Cred ca totul depinde de ceea ce livreaza si AMD intre Radeon VII si RX 590. Pentru ca daca AMD nu livreaza nimic, nici Nvidia n-ar avea de ce sa lanseze ceva fara DXR. Pana la urma si-ar canibaliza produsele lor. Si asta ar face doooaaaaaar daca ar fi capabili AMD sa vina cu ceva interesant.

Deocamdata graficele sunt pline de verde si asta indica o oferta bogata din partea Nvidia. Si doar 4 dungi colorate in rosu, pentru ca AMD au super putine GPU-uri pe piata.

Pages ( 11 of 11 ): « Previous1 ... 910 11

Leave a Reply

3 thoughts on “Nvidia GeForce GTX 1660 Ti – doua implementari testate

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.