În martie 2010 NVIDIA a dezvăluit lumii FERMI, GPU-ul aşteptat cu sufletul la gură de întreaga lume. Acest „Mesia” al plăcilor video a dezamăgit iniţial datorită aşteptărilor foarte mari create de vâlva şi fastul cu care NVIDIA obişnuieşte să îşi înconjoare fiecare lansare de produs. Principalul motiv al dezamăgirilor a fost raportul performanţe/watt slab, temperaturile destul de ridicate cât şi diferenţa de perfomanţă destul de mică comparativ cu rivalul direct , Radeon HD 5870.

La patru luni distanţă, aceeaşi NVIDIA a fulgerat segmentul mainstream cu GTX 460, nume de cod GF104, permiţând accesul publicului larg la perfomanţele noii arhitecturi.

Deşi AMD şi-a asumat titlul de conducător pe piaţa plăcilor video cu seria 5000, NVIDIA a reuşit să recupereze destul de rapid procentele pierdute printr-un „război de guerilla”, foarte eficient, cu ajutorul lui GTX 460.

În momentul în care scriem acest material, NVIDIA a pus deja în mişcare un alt complot ce are ca scop răsturnarea dictaturii pe care AMD a instaurat-o cu ajutorul seriei 5000.

GeForce GTX 560Ti este „soldatul” cu nume de cod GF114, soldat care urmăreşte să conducă revoluţia NVIDIA din segmentul mainstream de pe piaţa plăcilor video. GTX 560Ti este urmaşul lui GTX 460 şi din rapoartele preliminare se pare că NVIDIA a reuşit să îmbunătăţească drastic raportul performanţă per Watt, lucru care a subminat după cum spuneam aprecierile plăcilor din seria GTX 4xx.

Cum vă spunea şi Octavian în review-ul lui GTS 450TOP, NVIDIA a început să îşi clasifice plăcile folosind clase din jocuri. Dacă GTS450 este clasificat ca „Sniper”, ei bine, GTX 560Ti face parte din regimentul „Hunter”. Haideţi să vedem în pagina următoare care sunt specificaţiile tehnice ale GF114 şi cum a îmbunătăţit NVIDIA arhitectura noii serii.

 

Pages ( 1 of 7 ): 1 23 ... 7Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.