So? Care-i treaba doctore cu GTS-ul ăsta? Merită?

Well, şi da şi nu. Depinde foarte mult de ceea ce vrei (logic). În principiu, acest segment este preferat de majoritatea oamenilor care rulează jocuri, iar în aceea majoritate nu se încadrează doar cei ce vor merge la LAN Party-uri. Este foarte corect să spunem că GTS450 este o placă video destul de bună şi cu un preţ rezonabil. Sincer să fiu este exact ceea ce lipsea acestui segment, adică aveam deja două produse cu un raport preţ/performanţă okish. Acum avem şi unul care vine cu extra caracteristici, cele oferite de NVIDIA pe orice placă video a lor recentă.

Având un preţ chiar între Radeon 5750 şi Radeon 5770 şi o performanţă situată tot între ceele două, GTS 450 poate fi o alegere destul de inspirată dacă vorbim de casual gaming. Am mai zis pe unde am mai prins ocazia, Radeon 5770 reprezintă limita inferioară a nivelului de performanţă pentru cei ce nu joacă doar ocazional jocuri recente.

În mod clar nu voi lăuda GTS 450 deoarece diferenţa de performanţă dintre ea şi GTX 460 este enormă iar diferenţa de preţ nu este la fel de mare. În viziunea mea GTS 450 ar fi trebuit să aibe direct din ziua lansării preţul plăcii pe care ar trebui să o detroneze, Radeon 5750. Din păcate lucrurile nu stau aşa şi cel mai ieftin GTS 450 îl veţi găsi la 580 RON şi va fi cu siguranţă produs de unul din producătorii ce nu s-au făcut cunoscuţi datorită calităţii plăcilor lor. În tabăra cealaltă avem 5750-uri la acelaşi preţ fabricate de producători cu renume în această industrie şi după cum observăm un GTS 450 de calitate ca cel despre care am vorbit în paginile anterioare este destul de scump faţă de modelul de referinţă. Iar la preţul lui ENGTS 450 TOP putem să cumpărăm un Radeon 5770 destul de bun ce la frecvenţe default va funcţiona exact ca modelul TOP de GTS 450 de la ASUS.

Comparativ cu celelalte modele ce vor apărea, versiunea TOP de la ASUS chiar îşi merită numele, fiind (din cunoştinţele mele şi nu numai) cea mai puternică placă video motorizată de GTS 450, cel puţin în momentul lansării.

————————————————————————————————————————————————————————

Reveniţi în cursul zilei de mâine pentru că vă pregătesc o surpriză, un set de teste rulate în diferite condiţii cu două jocuri care se joacă la LAN Party-uri, cel puţin în afara ţării noastre.

 

————–

updated – datorită listării la preţul de 648 RON în loc de 699 RON

————–

Plusuri şi minusuri pentru ASUS ENGTS450 TOP

+ Sistem de răcire bun
+ Overclocking din fabrică
+ Voltage tweak
+ Preţ
  • ASUS ENGTS450 TOP poate fi cumpărată de aici

 

Pages ( 26 of 28 ): « Previous1 ... 2425 26 2728Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.