La fel ca şi în cazul celeilalte plăci de bază cu P67 despre care am discutat recent, vom întocmi o listă cu cele mai interesante caracteristici aduse de Maximus 4 Extreme. Şi M4E moşteneşte foarte multe caracteristici de la seriile precedente de plăci de bază, însă fiind avizi după nou le vom trece cu vederea pe cele legacy, deşi sunt în continuare interesante.

  • ROG CPU-Z
  • EFI BIOS
  • BIOS Print
  • RC Bluetooth
  • ROG iDirect
  • Dual Intel gigabit LAN
  • 10 port-uri USB 3.0

 

ROG CPU-Z nu este altceva decât o versiune modificată a clasicului utilitar folosit şi de noi pentru a vă arăta caracteristicile procesoarelor. Modificarea acestuia este doar la nivel de aspect, funcţionalitatea lui fiind păstrată. Partea bună este că CPUID a autorizat această modificare, fiind logic de altfel ca ASUS să facă ceva legal.

EFI BIOS reprezintă cea mai nouă găselniţa în materie de interfeţe. Mai toţi producătorii au introdus astfeld e interfeţe pentru BIOS-urile plăcilor lor de bază. Interfaţa prezentă pe plăcile de bază din seria ROG vin şi cu un colorit specific seriei şi în plus permit utilizatorului capturarea ecranului (BIOS Print) pe un stick USB. Fişierele rezultate sunt în format .BMP, iar rezoluţia este de 1024*768.

 

RC Bluetooth face un lucru foarte simplu: te lasă să monitorizezi sistemul şi să modifici câţiva parametri. E o funcţie destul de cool dar din punctul meud e vedere un pic useless. Partea bună este că modulul BT pentru funcţia asta poate fi folosit şi ca un dongle normal, adică pentru conectarea dispozitivelor Bluetooth la PC.

ROG iDirect este legată de caracteristica de mai sus. întrucât are un i mic în nume este o funcţie ce se foloseşte de dispozitivele de la Apple pentru monitorizare şi modificare a parametrilor. Funcţie inutilă pentur un user normal, dar super cool pentru un fanatic Apple.

Dual Intel gigabit LAN reprezintă unul din aspectele care pur şi simplu nu pot fi trecute cu vederea la această placă de bază. Placoşe de reţea Intel sunt cunoscute de ani buni ca fiind cu foarte mult peste cele oferite de Realtek. Principala caracteristica este offload-ul de care sunt capabile aceste cipuri de reţea. Cu alte cuvinte, procesorul nu depune efort atunci când ai trafic intens pe reţea.

10 port-uri USB 3.0 – dacă credeaţi că 8 sunt multe, ei bine, v-aţi înşelat. Maximus 4 Extreme vine cu un ameţitor număr de port-uri USB 3.0, acestea fiind în total 10.

Pages ( 2 of 4 ): « Previous1 2 34Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.