Testarea acestei plăci de bază a coincis cu testarea plăcii video ASUS Ares şi după terminarea articolului pentru Ares am avut la dispoziţie câteva zile să încerc limitele celor două în condiţii aproape normale de utilizare. Aşadar, după ce am descoperit ce ştie să facă Ares m-am apucat să găsesc limita superioară a 980X-ului folosind răcirea cu apă de care dispun.

Ceea ce am reuşit vedeţi mai jos în screenshot.

În cazul în care vă întrebaţi de stabilitatea procesorului, ei bine acesta era perfect stabil până la rularea de Prime95, aplicaţie care arunca tractorul cu numele 980X direct în throttle. Aşadar, exceptând faptul că au fost probleme minore cu temperatura, procesorul a rămas stabil în rularea benchmark-ului 3D Mark Vantage care solicită destul de mult procesorul în testele de CPU.

O frecvenţă de 4,4GHz cu siguranţă ar putea fi atinsă pentru o utilizare zilnică dacă se dispune de un circuit imens de lichid, cu cel puţin un radiator de 3x120mm.

 

Concluzie

Ei bine, ASUS a reuşit încă o dată să ridice ştacheta atât de sus încât ne vine greu să ne gândim la următorul model de Rampage, ce ar putea sa aducă în plus faţă de acesta. Cam acelaşi lucru s-a întâmplat şi când a apărut Rampage 2 Extreme. Era atât de dotată încât nu ne-am fi putut gândi mai departe de atât.

Una peste alta, eu în momentul de faţă sunt pe deplin mulţumit de comportamentul plăcii. Când o foloseşti şi încerci să atingi limitele componentelor din dotare ai impresia că nu e nimic ce te-ar putea opri, poate fi modificat aproape orice parametru ne vine în minte. Şi ceea ce mă încântă cu adevărat este superba funcţionare a modului de overclocking pentru noobi, acel CPU-Level-UP.

Aşa cum v-am mai zis, l-am setat direct pe 4,2GHz şi nu a fost nevoie să mai umblu la absolut nimic. Evident, dacă se doreşte şi ajustarea memoriilor în aşa fel încât să fie o combinaţie perfectă între BCLK şi frecvenţa acestora, atunci va fi nevoie de intervenţia utilizatorului prin setarea tuturor parametrilor manual, dar cu puţină răbdare poate reuşi oricine că doar pentru asta sunt explicaţi termenii pe partea dreaptă a BIOS-ului:).

So, dacă aveţi în plan să cumpăraţi un tractor 980X a cărui valoare este de 4400 RON, atunci în mod sigur ar fi păcat ca acesta să nu se simtă şi el bine în socket-ul unei super plăci de bază construită în mod special pentru el.

 

Plusuri şi minusuri pentru ASUS Rampage III Extreme

+ Dotări
+ Ergonomie
+ Facilităţi overclocking pentru necunoscători
+ Preţ justificat

 

  • cumpără Rampage III Extreme de aici
Pages ( 4 of 4 ): « Previous123 4

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.