Placa în ansamblu a fost vizibilă în prima pagină aşa că nu am mai adaugat-o şi aici, e enervantă redundanţa:).

 

Spre deosebire de plăcile de bază banale, Rampage III Extreme are panoul IO un pic altfel. Avem butonul de ClearCMOS chiar aproape de conectorul pentru tastaturile PS/2. Acesta a devenit foarte popular şi în rândul altor producători. Mergând înspre dreapta observăm că avem şi o priză eSATA. Al doilea buton este pentru a activa ROG Connect, iar port-ul USB vertical de lângă acesta este folosit special pentru această funcţie. Asta înseamnă că nu poate fi folosit pentru altceva. Cele două port-uri USB albastre sunt compatibile cu noul standard ceea ce înseamnă că viteza teoretică este de 5Gb/s.

 

Deşi Rampage III Extreme este dotată cu 4 slot-uri PCIe, nu oferă suport decât pentru 3-Way SLI şi evident CrossfireX. A se observa că există doi conectori de tip MOLEX pentru alimentare suplimentară dacă este nevoie.

 

Cele două port-uri SATA roşii sunt compatibile cu standardul SATA 6Gb/s, iar cel vertical situat între BIOS SWITCH şi port-urile negre poate fi folosit pentru eSATA frontal.

 

În partea dreapta sus a plăcii de bază, chiar deasupra conectorului pentru alimentare ATX se află deliciul overclock-erilor. Butoanele pentru pornire şi reset, switch-urile ce permit dezactivarea fizică a slot-urilor PCIe X16 şi punctele de măsură a voltajelor ce poartă numele ProbeIT. De asemenea, butonul de failsafe se găseşte în aceeaşi zonă şi poartă numele de Go Button, adică indiferent de agresivitatea setărilor din BIOS, sistemul va porni, evident dacă nu este ingheţat:).

 

Dacă cumva vă decideţi să deveniţi un utilizator de Rampage 3 Extreme, trebuie să aveţi mare grijă când schimbaţi radiatorul. Partea care întră în contact cu pastila de siliciu a lui X58 este foarte subţire, iar dacă contactul dintre aceasta şi corpul radiatorului nu este foarte bun riscaţi să supraîncălziţi northbridge-ul chiar dacă rulaţi la frecvenţă default.

 

 

Ventilatorul, deşi este mic, nu produce foarte mult zgomot.

 

 

Mai sus aveţi o poză cu radiatorul ce vine instalat pe placa de bază. Motivul pentru care Rampage 3 Extreme vine cu acesta cred că ţine de dimensiunea cutiei, deoarece când am încercat să o împachetez lăsându-i radiatorul cel mare, placa nu a încăput:D.

 

Pages ( 3 of 4 ): « Previous12 3 4Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.