Îşi mai aminteşte cineva de EasyNet sau X-Net? Pe vremea când aceste servicii rulau fin, eram un băiet tânăr de liceu… Şi, după cum era la modă atunci, mă mirc-uiam în neştire toată noaptea, spre disperarea părinţilor mei la vederea facturii de telefon. Stând toată ziua pe mIRC, aveam o grămadă de prieteni din afara ţării, iar unul din aceşti prieteni era un tip din Norvegia.

Din numeroasele conversaţii pe care le-am avut, una mi-a rămas insistent în memorie: conceptul de LAN Party. Pentru prietenul acesta al meu, închirierea unei săli de sport de la şcoala locală pe durata unui week-end în scopul foarte nobil de a se distra alături de prieteni jucând în reţea cele mai de seamă jocuri ale momentului era una din metodele preferate de relaxare, la care apela o dată la 2-3 săptămâni. Pentru mine, era ceva fabulos, şi nici nu vreau să încep să vă povestesc cât de activă era imaginaţia mea în această privinţă… Cred că, dacă caut bine, încă mai găsesc una din pozele pe care mi le-a trimis de la un astfel de eveniment.

Din păcate, la noi cultura LAN Party nu a prins prea bine, deoarece, după cum bine ştiţi, prin anii 2000 preţurile sistemelor în România erau destul de prohibitive. Dar eu, copil impresionabil fiind, am prins pasiunea LAN Party-urilor… Iar acum, după zece ani, pasiunea aceasta încă arde în mine. Chiar dacă acum accesul tuturor la Internet face oarecum redundant un LAN Party, un astfel de eveniment are farmecul lui aparte.

Atât eu cât şi Octavian avem o pasiune pentru LAN Party-uri, şi ni se pare fascinantă ideea de a construi un sistem mic şi portabil dar al naibii de puternic. Şi tocmai de aceea, în momentul apariţiei modelului Rampage II GENE de la ASUS, „back in the day”, am rămas cu gura căscată… Sau cum ar zice Octavian, „ne-a pus pauză gândirii” 🙂

Construită în jurul chipset-ului X58, Rampage II GENE oferea aproape toate dotările prezente pe surioara mai mare, Rampage II Extreme, însă în format microATX. Mai târziu ASUS au lansat şi Maximus III GENE, varianta miniaturizată a Maximus III Extreme, pentru cei care doresc să aibă chipset-ul P55… Din nou, un „jaw-breaking product” pentru noi. Iar acum, că ASUS au lansat şi Rampage III Extreme, despre care tocmai v-a povestit Octavian, era inevitabil să apară şi cireaşa de pe tort: Rampage III GENE.

Spre deosebita mea plăcere, în acest articol vom avea ocazia să vedem cu ce ne încântă inginerii ASUS prin Rampage III GENE. Sau, mai simplu (şi scurt), GENE3.

 

Un click, vă rog, pe butonul „Next”, pentru a vedea specificaţiile acestui mini-monstru 😉

 

Pages ( 1 of 5 ): 1 23 ... 5Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.