Cum vă ziceam şi în alte ocazii, lansarea unui nou produs al giganţilor AMD/ATI, Intel sau Nvidia, fie el GPU sau chipset, nu e atât de interesantă pe cât sunt implementările realizate de colaboratorii acestor companii. Pentru că noi, ca simpli clienţi, nu vom cumpăra niciodată chipsetul X sau GPU-ul Y. Ci vom cumpăra placa de bază fabricată de A şi echipată cu chipsetul X, sau placa video fabricată de B folosind GPU-ul Y. Iar acest lucru are, în principal, două părţi: una bună şi una rea.

Partea bună e că există numeroase companii care pregătesc implementări care de care mai variate, iar piaţa IT este foarte competitivă, şi doar companiile puternice reuşesc să supravieţuiască. Prin urmare, majoritatea produselor pe care le putem găsi în Retail sunt produse calitative. În teorie, cel puţin…

Partea proastă e complexitatea procesului decizional. Mai simplu spus, „noi ce cumpărăm?” E foarte uşor să te pierzi printre atâtea implementări diferite şi atâtea facilităţi mai mult sau mai puţin utile, fluturate cu avânt pionieresc de birourile de marketing. Aşa că viitorului client îi revine sarcina dificilă de a acumula informaţii şi de a le filtra, astfel încât produsul pe care va hotărî să-l achiziţioneze să-i ofere satisfacţie maximă.

Printre produsele cărora le oferim o cantitate însemnată a timpului dedicat documentării se numără şi plăcile video. Alegerea acestora e cu atât mai dificilă cu cât trebuie să ţinem cont de foarte multe lucruri. Ce procesor avem, ce monitor avem, cât suntem de pretenţioşi la nivelul detaliilor, ce jocuri vrem să jucăm, cât de bine, cât de mult vrem să ne folosim de o placă şi mai ales, bugetul de care dispunem.

Aşa că, pentru a vă face viaţa mai uşoară, în acest articol vom studia câteva implementări ale chip-ului Radeon HD5750, realizate de câţiva dintre cei mai cunoscuţi producători: ASUS, GIGABYTE, HIS, PowerColor şi Sapphire. Şi sperăm că, în cazul în care sunteţi interesaţi de achiziţia unui HD5750, să aveţi la dispoziţie suficiente informaţii astfel încât să puteţi alege unul dintre produsele prezente pe piaţă în acest moment.

 

Aşa arată un Radeon HD5750 care foloseşte design-ul de referinţă.

 

 

Pages ( 1 of 17 ): 1 23 ... 17Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.