Nu vă aşteptaţi să vedeţi o sumedenie de teste cum aţi văzut în alte articole. Am rulat doar 3D Mark Vantage  pentru a verifica dacă sistemul este cât de cât stabil, măcar cât să termine o rulare de Vantage.

Prima rulare am efectuat-o la 4,7 GHz, un scenariu în care BCLK-ul l-am modificat foarte puţin. Pentru această frecvenţă am folosit un BCLK de 143 MHz, multiplicator de 33x şi voltaj de 1,456v.

Pentru al doilea scenariu, în care am folosit un BCLK de 200 MHz, am crescut voltajul la 1,536v şi am scăzut valoarea multiplicatorului la 24x.

 

 

Core i7 990X @4,71 GHz + 1x Radeon HD 6990 @ default

 

Core i7 990X @4,71 GHz + 2x Radeon HD 6990 @ default

 

Core i7 990X @4,8 GHz + 2x Radeon HD 6990 @ default

 

Concluzii

Vă imaginaţi că eu, om antioverlocking extrem, nu va poate oferi o concluzie foarte pertinentă din acest unghi. Însă ca user care mai se joacă ocazional cu frecvenţele componentelor vă pot spune că această placă de bază mi-a lăsat cel mai plăcut feeling de până acum dintre toate plăcile de bază cu X58 pe care am pus mână.

A fost cel mai simplu de overclock-at pe această placă de bază. Am intrat în BIOS, am făcut setările pentru 4,71 GHz şi sistemul a pornit din prima. Îmi era deja familiară setea acestui procesor pentru voltaj şi ştiam deja cam ce voltaj să îi setez, însă restul setărilor le-a acceptat din prima.

Aceslaşi lucru l-am păţit şi cu BCLK 200 MHz. L-am crescut, am crescut şi voltajul procesorului şi gata, totul era pregătit pentru a rula un 3D Mark Vantage.

Chiar recomand această placă de bază pentru astfel de activităţi, mai ales că nu plăteşti un miliard de port-uri USB, o sută de port-uri LAN, ieşiri optice şi altfel de dotări inutile pentru un overclocker. E drept că n-am avut suficiente port-uri USB când voiam să mut screenshot-urile pe stick-ul USB, însă dacă lăsam activat controller-ul USB 3.0 nu mă confruntam cu această problemă.

Încă o notă de final mai am pentru voi. Deşi nu scrie nicăieri pe această placă de bază că ar fi ediţie limitată, aflaţi că este. În acelaşi lighean intră şi seria G1. Adică dacă vă face cu ochiul această placă de bază, nu ezitaţi prea mult pentru că este posibil să nu mai găsiţi.

 

 

Plusuri şi minusuri pentru GIGABYTE GA-X58A-OC

+ Dotări
+ Overclocking
+ Preţ

– A apărut prea târziu

 

  • Intel Core i7 990X se poate cumpăra de aici
  • GIGABYTE X58A-OC va fi disponibilă la începutul lunii mai la PC Garage
Pages ( 3 of 3 ): « Previous12 3

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.