Verdict

Ma gandeam asa, in capsorul meu, ia uite bai nene ce fac AMD si cum schimba tot relieful pietei IT doar avand niste procesoare ce ofera performanta buna si preturi foarte bune.

Stiu ca n-am 7700K in grafice si ca Ryzen 3 3300X este undeva pe acolo in materie de performanta overall. Si asta vorbind despre un procesor ce a fost lansat acum aproape 3 ani si jumatate.

Dar va mai aduceti aminte drept ce fel de procesor a fost lansat 7700K? Drept procesor high end. Era varful de game pe platforma consumer de la Intel.

Si acum a venit un procesor de 120$ care il cam pune in dificultate. Asta se numeste progres. Si chiar daca, cel putine pe partea de gaming, vedem cum 2700X este aruncat in coada listei, asta nu este un lucru rau.

Gamingul, ca activitate unica pe un PC, exista. Poti sa cumperi un PC doar ca sa te joci si sunt foarte multi oameni care fac asta.

Si configuratiile posibile folosind procesoare AMD sunt ceva mai logice decat cele cu Intel. Si dupa ce vedeti graficele cu performanta medie in jocuri, am sa va si povestesc de ce.

Principala problema pe care o ai cand vrei sa construiesti un PC cu Intel este ca il faci strict de gaming. i9 9900K si i7 9700K sunt liderii absoluti in materie de performanta in gaming. Este clar si cumva imposibil sa fie altfel.

Ganditi-va ca i7 9700K este bun DOAR pentru gaming. Atat. Si daca vrei sa si lucrezi ceva cu el vei avea o experienta similara cu a unui procesor mai ieftin de la AMD. Si in acelasi timp, acel procesor AMD mai ieftin, este capabil sa iti ofere o experienta destul de buna.

AMD Ryzen 3 3100 & 3300X review | WASD

Pentru mine este destul de simplu sa aleg. Lucrez mai mult decat ma joc. Asa ca intelegeti singuri spre ce as merge in functie de nevoile mele. Si faza e ca daca balanta se schimba invers, trec inapoi pe Intel. prea putin ma intereseaza ce scrie pe cutie daca logica unui upgrade este acolo.

Dar daca doar si doar te joci, trebuie sa calculezi ceva mai mult pentru ca fie iei un procesor de la AMD mai ieftin si o placa video ceva mai buna, fie un procesor Intel de varf si o placa video ceva mai slaba. Singura problema este ca daca mergi pe vreun 9900K sau 9700K, platforma aia „acolo moare”. Zero upgrade-uri pe viitor. Ceea ce gasesti pe piata, aia vei putea adauga ulterior. Nu se va mai lansa nimic pe socket-ul lui 9900K. Z390 este o platforma moarta.

Iar Z490 nu este departe de ea. Adica ceea ce Intel lanseaza in perioada asta, Z490 si seria 10 Core, sunt fix acelasi spanac cu Z390 si seria 9. Abia urmatoarea lansare pe LGA1200 o sa conteze. Deocamdata doar si-au fluturat fantoma falnica a unui mare e-penis cladit cu niste amaraciuni de quad core-uri.

Pages ( 6 of 6 ): « Previous1 ... 45 6

Similar Articles

One thought on “Review: AMD Ryzen 3 3100 & 3300X

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.