În ciuda crizei economice care a lovit întreaga lume, anul 2009 pentru industria IT a fost unul foarte aglomerat: numeroase noi tehnologii şi produse şi-au făcut apariţia printre noi. Sunt prea multe ca să le înşir aici, însă sunt convins că o mare parte dintre ele le cunoaşteţi deja. Pe cât a fost posibil, noi am încercat să vă oferim o privire de ansamblu asupra unora din cele mai importante produse apărute în cursul anului.

Totuşi, au fost două tehnologii pe care nu le-am acoperit în timpul anului, datorită faptului că nu existau implementări hardware: SATA 3.0 şi USB3.0.

Specificaţiile SATA 3.0, alias SATA 6Gb/s, au văzut lumina zilei în luna Iulie a anului 2008, iar lansarea oficială a noului standard a fost în data de 27 Mai 2009. Iar standardul USB 3.0, alias SuperSpeed USB, a fost demonstrat prima oară în Septembrie 2007, în cadrul IDF, specificaţiile finale fiind anunţate în 17 Noiembrie 2008.

Dintre cele două, USB 3.0 este mai interesant, şi asupra lui ne vom îndrepta privirile în cadrul acestui articol. Am să vă explic în paginile următoare de ce am zis asta.

 

 

Pages ( 1 of 8 ): 1 23 ... 8Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.