Ne vom axa în principal pe diferenţa de performanţe între USB 2.0 şi USB 3.0, iar pentru a verifica aceste diferenţe vom folosi patru programe: ATTO Disk Benchmark, HD Tach, HD Tune Pro şi SiSoftware Sandra Lite 2010c.

Testele au fost rulate cu ajutorul unităţii Buffalo. Am folosit atât cu HDD-ul Samsung din interior cât şi HDD-ul Seagate. Cu acesta am rulat doar în USB 3.0 şi doar pentru a verifica anumite rezultate. Nu avea rost să rulăm şi USB 2.0, pentru că rezultatele erau aceleaşi. Să vedem ce obţinem.

 

ATTO Disk Benchmark


E deja foarte clară diferenţa dintre cele două interfeţe. Limitarea USB 2.0 îşi face imediat simţită prezenţa, pe când în USB 3.0 limita apare datorită HDD-ului din interior.

HD Tach

Şi în HD-Tach diagrama de transfer prezintă o limită a citirii secvenţiale la aproximativ 35MB/s la USB 2.0, pe când în USB3.0 obţinem o diagramă care e familiară oricărui posesor al unui HDD. Totuşi, în mod USB 3.0 apar câteva drop-uri oarecum îngrijorătoare.

HD Tune Pro

Read Speed:

 

Write Speed:

Din nou avem drop-uri de performanţă în USB 3.0, de data aceasta mult mai numeroase. Din păcate, cred că aceste drop-uri se datorează controller-ului cu care vine dotat HDD-ul Buffalo, deoarece acestea nu apar în cazul conectării directe a HDD-ului din interior la un port SATA de pe placa de bază.

SiSoftware Sandra Lite 2010c

Read Speed

Şi Barracuda XT:

 

Şi acum Write Speed:

Şi din nou Barracuda XT:

Rezultatele sunt cele aşteptate, nu avem nicio surpriză (ne)plăcută. Haideţi să vedem ce concluzii putem trage din ce-am văzut până acum.

 

 

Pages ( 7 of 8 ): « Previous1 ... 56 7 8Next »

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.