Vara asta categoric le apartine celor de la AMD. Dupa succesul imens si feedback-ul pozitiv venit atat din partea presei, cat si a utilizatorilor pe care il are proaspata serie Ryzen 3000 bazata pe arhitectura Zen2, cei de la AMD au lansat azi a 2-a generatie a procesoarelor EPYC, produse ce se adreseaza centrelor de date.

Sub numele complet AMD EPYC 7002,  noua generatie ofera pana la 64 de nuclee per SOC, iar aceasta livreaza o performanta de pana la 23% mai mare in ceea ce priveste IPC/core (instructions per clock/core) pentru workload-ul de servere. In plus, noile procesoare AMD EPYC ofera de patru ori mai mult Cache L3, comparativ cu generatia anterioara.

Noua generație AMD EPYC ofera solutii de securitate bazate pe un subsistem incorporat cu silicon in CPU, care este ajutat de functii noi precum Secure Memory Encryption sau Secure Encrypted Virtualization. Aceste solutii de securitate ajuta clientii sa isi protejeze cele mai importante resurse.

Noua generatie de arhitectura AMD Infinity impinge limitele tehnologiei x86, oferind clientilor acces catre cel mai bun raport I/O pe latime de banda din clasa sa, incluzand aici si PCIe 4.0, totul pentru a asigura o performanta de top a serverelor.

 

In cadrul lansarii ce a avut loc la San Francisco, s-au confirmat mai multe lucruri:

  • Twitter va folosi a doua generatie de procesoare AMD EPYC pentru a imbunatati TCO-ul centrelor sale de date cu 25%.
  • Google a anuntat ca a implementat procesoarele AMD EPYC 2nd Gen in infrastructura companiei, iar spre finalul anului 2019 noile sisteme de calcul pentru proiectul Google Cloud Compute Engine vor fi echipate cu aceste procesoare.
  • HP și Lenovo au anuntat disponibilitatea imediata a noilor platforme AMD EPYC.
  • AMD EPYC 2nd Gen ofera clientilor cu centre de date un procesor performant, care a doborat 80 de recorduri mondiale, oferind in acest timp un cost total de operare cu 25%-50% mai redus decat ofertele celorlalte companii aflate pe piata.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.