Prestigiosul show de premieri The Game Awards 2020, creat si sustinut de Geoff Keighley, s-a incheiat acum 2 zile. The Last of Us Part II a adus studio-ului Naughty Dog 7 premii din 10 nominalizari, inclusiv Game of the Year.

Informatia de mai sus o stie deja mai toata lumea. Aici gasiti toti castigatorii marii gale. Scopul articolului e altul, asa ca voi trece rapid prin cele mai importante lucruri:

Tratate superficial

Ok, in primul rand eu nu ma uit niciodata la show-urile astea live. Prefer sa ma bucur a doua zi de toate trailerele care apar in feed-ul de pe YouTube. Tocmai de aceea, metoda asta imi permite sa vad aproape tot ce a avut loc cu o seara inainte fara prejudecati sau context. Ma bucur pur si simplu de trailere (si de comentarii).

De aceea, vreau sa pun lumina reflectoarelor pe niste titluri tratate foarte superficial la The Game Awards:

The Callisto Protocol

Stiu, e doar cinematic. Stiu, e scurt (dar cam toate trailerele au fost asa). Dar, stiti ce e special la The Callisto Protocol? E conceput de oamenii din spatele francizei Dead Space.

Nu il pun pe lista doar pentru ca as fi fanboy, doar ca Dead Space 2 e un joc fenomenal, aproape perfect, care nu primeste nicio fractiune din recunoasterea care i se cuvine. Niciun joc nu creeaza un horror atat de impregnant, de atmosferic, teroare pura cum au facut-o primele doua Dead Space-uri (bine, poate demo-ul P.T. al lui Kojima). Asta e sansa francizei sa ajunga din nou in prim-plan si nu pot decat sa ma bucur pentru dezvoltatori si noul IP. Ah, si ca sfat evident: jucati Dead Space 1 si 2!

Evil West

Copilul din mine a ramas (ノ◕o◕)ノ* cand a vazut minunatia asta de trailer (da, iar CGI). Poate ca imi place sa traiesc intr-o fantezie temporara in care imi imaginez ca jocul in speta e perfect pentru mine. Nu sunt omul care consum hype pe paine si nu sfatuiesc pe nimeni sa fie. Doar ca Evil West a trezit o uimire infantila in mine. Unde mai pui ca e si co-op.

Mai tineti minte cand erati mici si alegeati cu prietenii sau familia la ce film sa mergeti? De cate ori ati vazut X film doar pentru ca refula actiune in fiecare secventa? Cui ii pasa de cinematografie, de poveste, personaje, elemente de subtext sau teme ascunse? Noi, baietii (poate si multe fete, nu discriminez), voiam doar sa vedem multe explozii, arme babane, tipi duri in costume smekere si masini rapide in cascadorii inepte. In asta consta toata distractia.

Acum, pe baza a ce am spus mai sus, hai sa despachetam trailer-ul pentru Evil West:

  • un cowboy imbracat cu un trench coat badass (asemanator lui Van Helsing) care omoara fara efort demoni cu arme retro: shotgun si revolver,
  • o manusa multifunctionala din care ies 3 gheare ca de Wolverine, un ciocan inscriptionat pentru a oferi niste pumni memorabili si care emana electricitate totodata
  • e dezvoltat de acelasi studio care s-a ocupat de ultimele jocuri Shadow Warrior: Flying Wild Hog
  • o versiune mai energica a melodiei God’s Gonna Cut You Down a lui Johnny Cash pe fundal

Cum spunea Nakey Jakey in video-ul sau despre The Last of Us Part II: creierul meu de gamer Gooby Golbin e satisfacut. Mai ales ca am copilarit cu primul Darksiders unde „manusa” lui War era unul din aspectele cele mai atractive pentru mine la design-ul personajului.

Back 4 Blood

Un alt succesor spiritual al unei francize indragite. Ca si Callisto Protocol, Back 4 Blood e de fapt Left 4 Dead 3. Serios, creatorii seriei au decis sa nu mai stea dupa Valve si s-au pus singuri pe treaba.

Nu am fost niciodata un diehard fan al Left 4 Dead, dar as fi badaran sa spun ca nu m-am distrat cu prietenii in utlima iteratie. Pare ca Back 4 Blood se tine pios de structura care a adus primele jocuri pe culmea gloriei, si nu face deloc rau. E ceva deosebit la formula simplista din L4D si B4B care inca pare proaspata.

It Takes Two

Un joc co-op ideal pentru cupluri. Tocmai ce am terminat Brothers: A Tale of Two Sons cu iubita mea (novice in gaming) si abia asteptam sa rejoc A Way Out cu dansa. Cand am vazut despre ce e It Takes Two, nu m-am abtinut sa nu imi fac planuri de viitor. Mi se pare o experienta in doi de neratat si abia astept sa vad din nou ce a pus la cale nebunul de Josef Fares.

ROAD 96

Daca simteati cu ardoare nevoia sa va satisfaceti setea provocata de Firewatch, iar de In the Valley of the Gods al acelorasi dezvoltatori (Campo Santo) nu se mai stie nimic, atunci sunteti liberi sa va hidratati cu ROAD 96. Vine de la cei care v-au adus Valiant Hearts: The Great War, un joc cu implicatii emotionale serioase.

ROAD 96 e generat procedural. Joci cu un autostopist care trebuie sa treaca granita si pe parcursul drumului da de tot felul de personaje dubioase si fascinante care asteapta cu nerabdare sa isi spuna povestea. Apropo, muzica de pe fundal se numeste Home Call – The Toxic Avenger​ (cel care a compus si My Only Chance pentru Soundtrack-ul din Furi)

Season

Acesta este ultimul joc despre care mai palavragesc. Season vrea sa fie arta. In trailer se regasesc atat de multe cadre demne de wallpapere incat nu exista urma de indoiala ca jocul este sustinut de o mana competenta de artisti. Da, in afara de mersul cu bicicleta si pe josul, nu ofera prea mult gameplay. Insa nici nu trebuie, deoarece se bazeaza pe estetica. Acolo este farmecul sau.

Cine nu ingaduie „walking simulators”, nu va digera nici Season. Dar, nu pot decat sa incurajez dezvoltatorii care incearca continuu sa faca din acest mediu ceva mai mult decat simple experiente distractive. Pare ca asta e menirea jocului: sa te faca sa simti, sa traiesti, sa gandesti si pur si simplu sa admiri frumosul.

 

Similar Articles

2 thoughts on “Best of The Game Awards 2020

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.