ps_image232x326_blackops2_pk-img002Dacă ar fi să dăm crezare oricărui zvon nebun lansat pe net, am fi nişte oameni foarte naivi. Însă următoarea ştire poate va mai încânta puţin comunitatea de înfocaţi CoD.

 

 

 

Sursa întregii poveşti vine direct din partea redactorului şef al site-ului ShackNews, care a avut marele noroc să purice multiplayerul lui Black Ops 2 în cadrul unui eveniment exclusiv dedicat presei, ce a avut loc pe data de 6 Iulie în incinta clădirii Treyarch.

 

După cum ştim cu toţii, nu-i mare secret că licenţa CoD se duce pe râpă de ceva ani buni, însă Treyarch doreşte să capteze atenţia întregii comunităţi (mai ales a comunităţii mai profi) cu ceea ce se doreşte a fi o întreagă schimbare de tacâm a sistemului de multiplayer.

 

Practic, sistemul vechi de Create A Class prezent de la CoD4 încoace a fost complet modificat. Planul celor de la Treyarch este să scoată sistemul bazat pe categorii (Tactical, Lethal, Primary, Secondary, Equipment şi Perks) cu un sistem de puncte. Sună puţin ciudat nu? 

 

Ei bine, Treyarch oferă un sistem de 10 puncte care vor fi putea folosite pentru a le aloca echipamentului după placul şi stilul fiecărui jucător. Să zicem că un MP7 va costa 5 puncte, un flashbang 2 puncte, un perk 1 punct sau 2 dacă e variantă Pro etc. În limbajul sistemului nou asta ar însemna că poţi să îţi pui un primary weapon de 5 puncte, un secondary de 4 puncte şi să zicem un perk base de 1 punct SAU două primary weapons care ar putea să valoreze 4 puncte şi un perk Pro ş.a.m.d 

 

Ideea noului sistem este restricţionarea cât mai dură a jucătorilor astfel încât să se elimine tipicele abominaţii ca faimoasa, „Rollerskates G18”. Treyarch ne bagă build-uri în joc! Culmea, din spusele domnului redactor, Treyarch chiar a pus la dispozitie presei un build experimental ce consta în perk-uri fără nici un fel de armă disponibilă, personajul respectiv având doar melee attack ca armă.

 

Mie unul mi se pare puţin extremă alegerea. Practic, se ajunge la acelaşi lucru nu? Ce se întâmplă dacă un personaj ce are un build format doar din perk-uri ajunge ajunge să obţină un knife kill? Mai important, dacă face rost de o armă de pe jos? Nu prea face sens.

 

Treyarch însă a discutat cu membrii presei şi i-a asigurat că punctajele vor fi mult mai mari la perk-uri şi că structura finală este foarte neiertătoare pentru cei care doresc să abuzeze de astfel de lucruri. 

 

Dacă cei de la Treyarch fac treabă bună, s-ar putea să vedem o schimbare în mai bine pentru CoD….sper….măcar mi-au stârnit interesul şi chiar sunt curios să văd câte variaţii de build-uri se vor ivi până la lansare.

 

Pentru moment, vă las să vizionaţi clipul de mai jos în care Garrett Lee, domnul redactor şef de la ShackNews vorbeşte despre experienţa lui cu noul format al componentei multiplayer din Black Ops 2.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=09TNRdmT1fc

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.