Razer anunta un nou concept de monitor de gaming cu diagonala de 27 inci, Razer Raptor. Noul monitor a fost dezvaluit in cadrul CES 2019 sub forma unui model aflat inca in primele stadii de proiectare, modelele finale urmand sa intre in productie pana la finalul anului.

Co-fondatorul si CEO-ul Razer, Min-Liang Tan a declarat: “Razer a colaborat cu mai multi parteneri in trecut pentru a oferi experienta Razer si sub forma de monitoare, dar niciodata nu am reusit sa ne ridicam la adevaratul nostru potential. Astfel, am decis sa gasim o solutie pe cont propriu si suntem incantati sa anuntam extinderea gamei noastre de produse cu monitoare pentru PC.”

Ecran conceput pentru sporturile electronice

Razer Raptor va oferi unghiuri de redare de tip ultra-wide, avand la baza un ecran special calibrat de tip WQHD (2560×1440) IPS, cu panou edge-to-edge si margini de 2.3 mm. Monitorul va oferi suport pentru tehnologia AMD Radeon FreeSync cu timpi de raspuns foarte mici, de pana la 1ms in modul de reducere a efectului Motion Blur, iar plaja de rate de refresh oferite ajunge pana la 144 Hz, pentru a asigura o redare deosebit de fluida a continutului video.Monitorul a fost conceput sa satisfaca nevoile celor mai pretentiosi pasionati de sporturi electronice sau gameri pasionati de performanta, ei avand nevoie de un ecran perfect la nivel de pixel, cu o rata de refresh cat mai mare si timpi de raspuns cat mai mici, pentru competitivitate la cel mai inalt nivel.

Noul Razer Raptor va oferi culori vii, avand 95% din gamutul de culori DCI-P3 si va avea suport pentru tehnologia HDR, ceea ce inseamna ca va oferi nuante foarte inchise de negru pentru experiente cat mai captivante. Profilurile de culoare programate in monitor se adreseaza in special gamerilor, dar vor fi optimizate si pentru redarea de filme sau folosirea pentru sarcini de birou.

Design proiectat cu precizie

Designul Razer de mare precizie ii confera monitorului un aspect exterior negru mat, baza acestuia fiind realizata din aluminiu forjat. Pentru un plus de eleganta, partea din spate are un finisaj ce imbina metalul cu un material textil. Benzile LED compatibile Razer Chroma ilumineaza baza monitorului, iar coloritul si efectele folosite pot fi personalizate prin utilizarea aplicatiei Razer Synapse 3, ce permite inclusiv sincronizarea cu celelalte dispozitive compatibile Razer Chroma.

Conceput pentru a oferi un sistem cat mai eficient de administrare a cablurilor, monitorul cu inaltime ajustabila poate fi inclinat in spate la 90 de grade usurand astfel accesul la porturile I/O. Canalele speciale din spatele monitorului le permit utilizatorilor sa ascunda cu usurinta cele cinci cabluri verzi Razer incluse, permitand crearea unui spatiu ordonat.

Specificatii:

Diagonala ecran: 27 inci
Rezolutie: WQHD (2560 x 1440p)
Tip panou: IPS
Refresh Rate: 144 Hz
Timpi de raspuns: 4 ms cu Overdrive, 1 ms cu Motion Blur reduction, 7 ms tipic
Moduri de joc: FPS / Racing / MMO Mode / Streaming
Unghi de vizualizare: 178 grade (H/V)
Rata aspect: 16:9
Rata contrast: 1000:1
Luminozitate: de pana la 420 Niti
Gamut de culoare: 95% DCI-P3
HDR: Da
Stand cu inaltime ajustabila: Da, rabatabil la 90 de grade pentru a accesa usor porturile
Conectivitate: 1 x HDMI 2.0, 1 x DP 1.4, 1 x USB-C (suport pentru DP1.4), 2 x USB 3.0 Pass Throughs
Cabluri incluse: 1 x de alimenare, 1 x HDMI, 1 x Display Port, 1 x USB-C (cu suport DP si Power Delivery), 1 x 2 USB-A 3.1
Dimensiuni cu stand: 24.15″ (613.4 mm) Lungime x 15.29 in. 19.23 in. (388.4 mm – 488.4 mm) Inaltime x 7.46 in. (189.4 mm) Latime
Greutate cu stand: 11.5 kg

Conectivitate extinsa

Razer Raptor va oferi o varietate de porturi de intrare pentru a putea conecta diverse dispozitive. Printre acestea se numara 1 x HDMI, 1 x DisplayPort, 1 x USB-C cu posibilitatea alimentarii dispozitivelor conectate si 2 x USB-A 3.1.

Razer Raptor este proiectat sa imbunatateasca productivitatea utilizatorilor prin incorporarea unor caracteristici speciale precum picture-in-picture si picture-by-picture, care permit redarea mai multor surse de imagine in acelasi timp. Portul USB-C permite si alimentarea sau incarcarea unor dispozitive cu consum redus in timp ce acestea sunt conectate la monitor.

Pret si disponibilitate

Noul monitor de gaming, Razer Raptor, va avea preturi ce pornesc de 699.99 dolari si va fi disponibil pana la sfarsitul anului pe Razer.com in SUA si Canada.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.