Razer anunta o noua serie de laptopuri de gaming in cadrul familiei Razer Blade 15 Advanced Model. Noul update al gamei multiplu premiate, Razer Blade, creste performantele grafice prin includerea noilor solutii grafice Nvidia GeForce RTX din seria 20.

Toate modelele au la baza cea de-a opta generatie a procesoarelor Intel Core i7-8750H cu 6 nuclee, 16GB de memorie dual-channel si 512 GB de spatiu de stocare ultrarapid de tip SSD. Noutatea este prezenta camerei infrarosu, compatibila cu tehnologia Windows Hello, care permite o autentificare usoara si rapida prin recunoastere faciala.

Modelul de baza al laptopului Razer Blade 15 va fi disponibil in continuare pentru gamerii care prefera mai mult spatiu de stocare si mai multe optiuni de conectivitate. Modelul de baza foloseste o solutie grafica Nvidia GeForce GTX 1060 cu design Max-Q, avand o carcasa de aluminiu compacta si preturi pornind de la 1.599 de dolari.

Grafica reinventata

Seria 20 a solutiilor grafice Nvidia GeForce RTX ofera cea mai buna experienta de gaming pe PC. Avand la baza arhitectura de GPU Nvidia Turing si platforma revolutionara RTX, noile procesoare grafice aduc laolalta suportul pentru tehnologia de ray tracing in timp real, inteligenta artificiala si shadingul programabil. Noile Modele Avansate ale Razer Blade 15 vor fi disponibile in trei versiuni: RTX 2060 (6 GB GDDR6), RTX 2070 (8 GB GDDR6) si RTX 2080 (8 GB GDDR6). Cele doua configuratii de top vor folosi design-ul Max-Q pentru a asigura performante de top, dar si confort in timpul utilizarii.

“Gamerii se asteapta la cele mai bune performante cand vine vorba de redarea grafica pe PC, iar procesoarele grafice din seria Nvidia GeForce RTX 20 combina performanta oferita de urmatoarea generatie de shadere, tehnologia de ray tracing in timp real si folosirea inteligentei artificiale, estompand delimitarea dintre jocurile video si filme prin randarile de calitate cinematografica,” a declarat Kaustubh Sanghani, General Manager al departamentului GeForce OEM in cadrul Nvidia.

“Folosirea acestei tehnologii in laptopuri super compacte bazate pe principiile design-ului Max-Q, precum noul Razer Blade 15, le ofera utilizatorilor un nou nivel de performanta grafica gazduita de o platforma cu portabilitate sporita.”

Experienta vizuala

Ecranul cu diagonala de 15.6 inci si rezolutie Full HD (1920 x 1080) are un refresh rate de 144 Hz si, in combinatie cu performantele procesoarelor grafice GeForce RTX seria 20, ofera experiente vizuale de neegalat, ce acopera 100% din gamutul de culori sRGB. Utilizatorii de aplicatii creative care au nevoie de o rezolutie mai mare si un gamut de culori mai larg pot opta pentru ecrane 4K (3840 x 2160) cu functionalitate tactila si suport cromatic 100% al gamutului Adobe RGB.

Fiecare ecran de laptop este calibrat individual inca din faza de productie pentru a oferi cea mai buna acuratete cand vine vorba de redarea culorilor. Toate modelele dispun de o margine ultra subtire de doar 4.9mm care incadreaza afisajul si de o camera infrarosu noua, compatibila cu tehnologia Windows Hello, ce este plasata in partea superioara a ecranului si permite un proces de login usor si securizat prin recunoastere faciala. Camera web cu rezolutie HD impreuna cu microfonul dual-array reprezinta o solutie ideala pentru streaming, conferinte video si folosirea de asistenti vocali.

Razer a prezentat in cadrul CES doua noi tehnologii inovatoare de afisaj, ce sunt luate in considerare pentru a fi incluse in Razer Blade 15 in viitor. Primul prototip de Blade 15 este echipat cu ecran de 15.6 inci cu rezolutie Full HD capabil de un refresh rate de 240 Hz pentru experiente vizuale deosebit de fluide.

Al doilea prototip de Blade 15 incorporeaza un ecran OLED cu rezolutie 4K si suport pentru tehnologia tactila, oferind culori vii, nuante de negru pronuntate si o buna eficienta energetica.

Performanta compacta

Razer Blade 15 este la ora actuala cel mai mic laptop de gaming cu diagonala de 15.6 inci, avand dimensiuni reduse si o grosime de doar 0.70 inci pentru a oferi cea mai buna experienta de mobilitate.

Carcasa este prelucrata prin frezare CNC dintr-un singur bloc de aluminiu, pentru o rezistenta ridicata si greutate redusa, iar finisajul negru anodizat are o rezistenta deosebita la zgarieturi.

La dimensiuni atat de reduse, administrarea emisiei de caldura fara a sacrifica performanta este o adevarata provocare, dar folosirea tehnologiei bazate pe camere de vaporizare din Razer Blade 15 Advanced Model ofera performante superioare in comparatie cu solutiile de racire clasice adoptate de majoritatea laptopurilor.

Dincolo de racirea procesorului central si a celui grafic (CPU si GPU), lichidul de vaporizare sigilat in vacuum ajuta la disiparea caldurii generate si de alte componente din laptop.

Nanoparticulele ultra-subtiri impreuna cu interfetele termice bazate pe grafit, imprumutate din domeniul serverelor, impiedica formarea punctelor de caldura pronuntata (hot spots) si faciliteaza transferul termic, in timp ce ventilatoarele silentioase de inalta performanta imping aerul catre radiatoarele duble cu elementi de 0.1mm grosime.  Astfel, caldura este directionata rapid in afara carcasei, departe de utilizator.

Memorie mai rapida

Noua serie GeForce RTX 20 utilizeaza memorie GDDR6, cea mai rapida memorie disponibila. Pentru a se potrivi cu performanta crescuta oferita de noile procesoare grafice si a face fata aplicatiilor multitasking extreme, Razer echipeaza fiecare model Razer Blade 15 cu 16 GB de memorie DDR4-2667 MHz folosind tehnologia dual-channel. Utilizatorii care cauta performante extreme pot profita de noile sloturi de memorie compatibile cu tehnologia Intel XMP si suport pentru module cu frecvente de pana la 3200 MHz.

Configuratiile disponibile includ SSD-uri PCIe rapide cu o capacitate de pana la 512 GB, cu posibilitatea de extensie pana la 2 TB de stocare si 64 GB de memorie de sistem.

“Multiplu premiatul Razer Blade 15 este un dispozitiv ideal pentru procesoarele grafice NVIDIA Turing, inclusiv GeForce RTX 2080, oferind gamerilor noi niveluri ale experientei vizuale,” a declarat co-fondatorul si CEO-ul Razer, Min-Liang Tan. “Redarea vizuala fluida si naturala este caracteristica principala a ecranului cu diagonala de 15.6 inci cu rezolutie Full HD si rata de refresh de 144Hz, care, combinat cu design-ul Max-Q, fac din acest laptop alegerea ideala pentru gamerii care calatoresc mult.”

Tastatura echipata cu tehnologiile anti-ghosting si Razer Chroma ofera 16.8 milioane de combinatii de culoare pentru iluminarea individuala a fiecarei taste, personalizabile prin folosirea aplicatiei Razer Synapse 3. Noile optiuni de administrare a consumului de energie, ofera posibilitatea de a extinde durata de functionare asigurata de bateria incorporata cu capacitate de 80Wh sau, in mod alternativ, cea de a creste performantele grafice. Sunetul este redat prin cele doua boxe imbunatatite pentru a reda un bass mai pronuntat si cu suport pentru tehnologia Dolby Atmos.

Un touchpad mare, realizat din sticla, ofera acuratete extrema, suport pentru gesturi si posibilitatea de click. Optiunile de conectivitate permit conectarea a pana la trei ecrane externe prin intermediul Mini DisplayPort, HDMI si Thunderbolt 3. Conectarea de periferice se poate realiza prin cele trei porturi USB 3.1, iar castile se pot conecta si prin intrarea combo de 3.5mm.

Gama variata

Gama de laptopuri Razer Blade 15 ofera mai multe variante de performanta pornind de la modelele de baza cu solutii de stocare duala, rezolutie Full HD si refresh rate de 60 Hz echipate cu placi grafice GeForce GTX 1060, pana la noile modele avansate cu ecrane Full HD de 144 Hz bazate pe GeForce RTX 2080, ce utilizeaza design-ul Max-Q.

Razer va lansa si noi versiuni ale editiei speciale Mercury White, printre care se numara modelul bazat pe RTX 2060 (disponibil in mod exclusiv pe Razer.com si in oferta Best Buy) si cel echipat cu RTX 2070 cu design Max-Q (disponibil in mod exclusiv pe Razer.com).

Disponibilitate

Noile laptopuri de gaming Razer Blade 15 echipate cu GPU din seria Nvidia GeForce RTX 20 pornesc de la pretul de 2.299 dolari si vor fi disponibile incepand cu 29 ianuarie pe Razer.com si in oferta anumitor comercianti din SUA, Canada, Franta, Marea Britanie, Germania si China.

Modelul de baza al Razer Blade 15 echipat cu GPU Nvidia GeForce GTX 1060 cu design Max-Q este disponibil la ora actuala la preturi pornind de la 1.599 dolari pe Razer.com si in oferta altor comercianti.

Preturi:

FHD(144Hz)/i7-8750H/RTX 2060/16GB/512GB – de la 2.299.99 dolari
FHD(144Hz)/i7-8750H/RTX 2070/16GB/256GB – de la 2.399.99 dolari
FHD(144Hz)/i7-8750H/RTX 2070/16GB/512GB – de la 2.599.99 dolari
4K(Touch)/i7-8750H/RTX 2070/16GB/512GB* – de la 2.899.99 dolari
FHD(144Hz)/i7-8750H/RTX 2080/16GB/512GB – de la 2.999.99 dolari

Mercury Edition:
FHD(144Hz)/i7-8750H/RTX 2060/16GB/512GB* – de la 2.349.99 dolari
FHD(144Hz)/i7-8750H/RTX 2070/16GB/512GB* – de la 2.649.99 dolari

*disponibil doar in anumite tari

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.