nvidia-tegra-logomicIată că au apărut şi primele zvonuri privind specificaţiile procesoarelor Tegra 4, nume de cod “Wayne”, ce vor apărea la începutul anului viitor.

Pentru început NVIDIA va lansa  patru procesoare, două dintre ele fiind listate ca flagship şi celelalte două fiind mainstream. Toate cele patru procesoare vor dispune de patru nuclee fabricate pe o tehnologie de 28nm.

Flagship-ul T40 cu o frecvenţă de 1,8GHz se pare că va fi lansat în primele luni ale lui 2013, urmat de T43, alt flagship care va fi lansat în Q3 şi va dispune de o frecvenţă de 2GHz. Modelul AP40, listat ca fiind mainstream, va fi lansat tot în Q3 2013 şi va avea o frecvenţă cuprinsă între 1,2GHz şi 1,8Ghz.  Al 4-lea model, SP3X , care va fi lansat tot în Q3 2013, va dispune de o versiune ARM A9 cu frecvenţă cuprinsă între 1,2GHz şi 2GHz , şi va fi dedicat device-urilor pe 7 inci.

Până acum puţin timp era de asteptat ca Tegra 4 sa fie lansat anul acesta, dar conform acestor surse, lansarea a fost amânată pentru anul viitor. Desigur va trebui să aşteptam ceva veşti direct de la NVIDIA pentru a putea confirma aceste zvonuri.

 

tegra45-7-333259-3

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.