Titlurile vor fi disponibile gratuit in intervalul 16 aprilie – 6 mai. In aceasta perioada, odata descarcate de pe PS Store in libraria personala, vor ramane acolo permanent. Gestul face parte din initiativa Sony, Play At Home.

Uncharted 3: Drake’s Fortune PS4 (sursa: Sony)

Uncharted: The Nathan Drake Collection a aparut in 2015 si contine primele 3 jocuri Uncharted remasterizate pentru PS4. In medie, jocul poate fi dat gata in 30 de ore, insa, prin stilul narativ captivant al celor de la Naugthy Dog, acestea vor trece mult mai rapid. Sunt jocuri remarcabile, Uncharted 2: Among Thieves si 3: Drake’s Deception primind pe Metacritic emblema de Must-Play.

Journey este alt joc categorisit drept Must-Play. Vestitul indie, lung de 2 ore, a fost premiat si laudat la nivel international si inca este un exemplu de story-telling mut in lumea gaming-ului. Ofera un sentiment calm, tranquility, greu de reprodus in alte medii, iar pentru cei mai nelinistiti in perioada carantinei, poate fi medicamentul ideal. Journey a aparut in 2012 pe PS3, urmand portari pe PS4 si PC (prin Epic Games si recent anuntat pe Steam).

Journey (sursa: Epic Games)

Ambele titluri au fost incluse la un moment dat in jocurile gratuite oferite lunar pentru abonatii PS Plus. Acum, diferenta este ca ele pot fi descarcate si jucate fara o subscriptie activa PS Plus, ramanand in librarie definitiv.

Prin Play At Home, Sony vrea sa atraga atentia ajutorului oferit dezvoltatorilor indie. Fata de studiourile ce scot triple A-uri pe banda rulanta, pentru developerii de indie-uri este o perioada mai dificila din punct de vedere financiar. Sony spune, in postarea de pe blog, ca aloca 10$ milioane pentru un fond dedicat dezvolatorilor parteneri independenti. Mai multe informatii despre acest fond, cat si despre criteriile de participare, vor fi dezvaluite in curand.

 

Similar Articles

3 thoughts on “Uncharted: The Nathan Drake Collection si Journey gratuite pe PS4

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.