Barracuda Pro sunt cele mai recente căști de la Razer pentru segmentul multiplatform.

Soluția de ultimă generație pe care o propun vine cu un mod destul de simplu de utilizare și le fac unele dintre cele mai relevante căști de gaming ale momentului.

Diferențe față de varianta Barracuda X, cu care se aseamănă destul de mult, sunt nenumărate.

Și prima poate că este categoria din care fac parte fiecare. Barracuda Pro se potrivesc și pentru mersul pe strada, în vreme ce Barracuda X cu microfonul de telefonist, nu prea. Le poți folosi fără microfon, dar care mai e farmecul fără Bluetooth și fără microfon. Adică dongle-ul TypeC funcționează cu telefoanele Android dotate cu astfel de port.

Dar cu Barracuda Pro dispare necesitatea unui port TypeC pentru ca se pot conecta folosind Bluetooth. Și partea mișto este că au și fast switch ușor de ținut minte.

Cumva, îmi lasă impresia că versiunea Pro umple toate golurile pe care le putea considera un utilizator ceva mai pretențios.

 

Ce sunt Razer Barracuda Pro?

Sunt o pereche de căști wireless pentru gaming. Și nu numai. În mod evident, aceste căști pot fi folosite la o multitudine de dispozitive. Atât USB, cât și Bluetooth.

Razer Barracuda Pro review | WASD

Și aici intervine o caracteristică oarecum logică pentru orice căști ce au și wireless cu dongle, dar și BT: – FASTSWITCH.

Cu două apăsări ale butonului pentru ANC și ai schimbat sursa de semnal. Din acest punct de vedere sunt super ușor de folosit. Mai că îți vine să stai cu ele pe cap non stop. Dar sunt niște căști închise și probabil că îți vor transpira urechile vara.

Pe casca stângă se găsesc și restul comenzilor rapide. Rotița de volum și butonul de mute pentru microfon.

Razer Barracuda Pro review | WASD

Difuzoarele sunt tot de 50 mm cum vedem la majoritatea căștilor de gaming. Însă, Razer au decis să vină cu ceva mai complicat decât de obicei. Așa că au folosit niște difuzoare care se încadrează în ceea ce ei numesc TriForce. Puteți afla mai mult din microsite-ul lor.

În ceea ce privește răspunsul căștilor la anumite frecvențe, ei bine, avem tot ceva clasic. Căștile Razer Barracuda Pro pot reproduce sunete cu frecvențe între 20 Hz și 20 KHz.

Impedanța lor este de 32Ω și prea mare importanță nu are acest aspect pentru că oricum nu poți lega aceste căști la o sursă de semnal analogică de unde să poți oferi o cu totul altă impedanță.

La capitolul autonomie stau foarte bine. Razer declară 40 de ore de funcționare pentru aceste căști. Un număr de ore care cu sigurană te va duce spre 3 zile de utilizare office. Cu tot cu pauze de masă și sedințe all hands unde nu ai ce să cauți cu căștile pe cap :).

 

Galerie foto Razer Barracuda Pro

 

Software Razer Synapse

Acela;i software pentru toate perifericele. E mișto să le poí configura pe toate din același loc, dar asta îl face și un software stufos și adesea problematic din motive care nu țin de echipamentul tau. De data aceasta, însă, n-am apucat să număr probleme. Totul a funcționat corespunzător.

BTW, fără Bass boost sunt doar niște căști normale de gaming cu bass-ul meh.

 

Experiență în timpul utilizării

E distractiv să le descoperi caracteristicile noi ale unor căști noi. Eram super curios de fast switch-ul dintre sursele de semnal: Wireless și Bluetooth.

Din punctul acesta de vedere totul funcționează perfect. Schimbarea sursei se întâmplă de fiecare dată și fără greș. Totuși, am reușit să remarc diferențe între felul în care procesorul lor audio se ocupă de procesarea semnalului.

Când am avut și ANC pornit schimbarea sursei mi-a dat niște fluctuații ale puterii cu care este redat sunetul. Bass-ul ala de îți amestecă creierii nu mai e la fel de prezent.

Razer Barracuda Pro review | WASD

Mi-a plăcut și husa de transport. Pentru prima oară nu mi-a fost frică că ajung tot felul de gunoaie din ghiozdan în căști. Dar probându-le acasa, unde o dată pe minut aud „taatiiii”, mi-am dat seama că sunt niște căști pentru antisociali. Am ajuns să îmi ignor prea tare copilul când am folosit aceste căști. E mișto să gătești și să ai senzație de liniște de camera anecoică. Dar în cazul meu venea cu niște extra anxietate de la obișnuința să fiu strigat non stop.

E drept că au modul ambient. Dar nu are nicio legătură cu modul Transparency al căștilor Apple AirPods Pro. În cazul Barracuda Pro „te bucuri” de un white noise inutil.

 

Verdict

Prețul căștilor este de 249$ pe site-ul Razer. În România exista listate doar variantele X și non Pro. Așa că nu avem ce să discutăm prea mult în jurul prețului.

Calitatea audio este foarte bună dacă nu este activ ANC. Adică sper că vă imaginați că singurul lucru care contează în cazul căștilor wireless este lățimea de bandă a tehnologiei wireless folosite.

În cazul căștilor de gaming este nevoie și de latență mică. Nu doar o lățime de bandă care să poată acapara toate sunetele din tot spectrul pe care cică îl pot reda căștile.

De departe cea mai mișto caracteristică o reprezintă cele două microfoane amplasate pe fiecare cupă. Calitatea vocii este foarte bună pentru o astfel de configurație, însă, am descoperit că dacă le repoziționezi, cumva țintind spre propria gură cu microfoanele, calitatea vocii crește și ea. Sau dacă le folosește un om cu capul ceva mai mic decât al meu :).

Pentru ceea ce oferă în 2022, prețul căștilor Razer Barracuda Pro este just. Poate că ar fi fost bine primite și niște cupe extra în pachet. Eventual unele textile să simți cum mai respiră și urechile. Nu doar liniștea ANC-ului m-a fermecat, ci și ușurința cu care schimbi sursa semnalului. O apasare dublă a butonului ANC.

În sfârșit nu mai aud purificatorul de aer, aerul condiționat sau ceea ce se întâmplă pe holul clădirii.

Vi le recomand.

Great for gaming WASD Award

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.