Ne-a mai rămas să discutăm despre partea multimedia şi despre noile standarde de ieşiri video şi un ultim aspect ce era cunoscut drept legendă.

 

Pe partea de accelerare multimedia avem o noutate pentru plăcile video AMD. Posibilitatea de a reda Blu-ray-uri 3D. Partea frumoasă e că datorită ieşirii HDMI 1.4a se pot şi viziona filmele cu ajutorul televizoarelor 3D.

Aşa că după cum observaţi, noul UVD aduce foarte multe îmbunătăţiri.

 

Faptul că vine cu HDMI 1.4a nu este singura noutate legată de conectivitate. Pe lângă acest port extrem de important pentru maniacii multimedia, avem şi două ieşiri DisplayPort 1.2 care aduc şi ele nişte chestii foarte interesante şi două ieşiri DVI, unul single link şi altul dual link.

 

HDMI 1.4a aduce faţă de 1.3/a/b/b1/c posibilitatea de a transmite semnal 3D prin acest cablu, canal pentru ethernet, posibilitatea de intoarcere a semnalului audio dar şi rezoluţii de 4000*2000.

Cele două ieşiri DisplayPort 1.2 vor permite conectarea a 6 monitoare în total folosind doar două ieşiri video, adică printr-o singură conexiune se vor putea instala mai multe monitoare. Din păcate această soluţie de conectare a monitoarelor nu a apărut încă şi în momentul în care o va face în mod sigur se va adresa mediului business pentru că va avea nişte preţuri inexplicabil de mari.

 

 

Existau acum ceva vreme nişte legende conform cărora pe plăcile video ATI culorile erau mai altfel, mai naturale. Well, legenda aia ar putea reveni la viaţă întrucât AMD se laudă cu noi algoritmi de corecţie a culorilor. Nu am ce să dezbat pe această temă, decât să vă prezint slide-ul pe care l-am văzut şi eu. Cât am testat plăcile n-am observat nicio diferenţă, dar poate pentru că am rulat testele foarte în fugă.

 

Pages ( 4 of 21 ): « Previous123 4 56 ... 21Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.