Linia de produse Matrix este deja cunoscută pentru dotările pe care le pune la dispoziţie. Aşa cum o ştim, reprezintă vârful de lance al seriei ROG de plăci video pentru ASUS. Ce ar putea aduce în plus dacă mai are şi Platinum în coadă? Jocuri în pachet? Răcire mai bună ca nivel de performanţă decât un Matrix normal? Frecvenţe uriaşe „out of the box”? Nu, aduce doar feeling-ul de a deţine ceva cu totul şi cu totul special. Vom observa pe parcursul acestui articol cum 5870 Matrix Platinum reuşeşte să atragă atenţia. Mie cel puţin mi-a făcut o plăcere enormă să o testez.

Doar ca idee, ca să înţelegeţi de ce nu m-am putut abţine şi am spus de la început ceva despre ea….funcţionează la 894 MHz cu 1.049v. Şi dacă vă mai aduceţi aminte, un Radeon normal vine cu voltajul setat la frecvenţa de 850 MHz la 1,15v sau 1,25v, în funcţie de „calitatea” GPU-ului. Au trecut mai bine de 8 luni de când a apărut 5870 şi sunt convins că vă întrebaţi dacă mai merită să apară alte modele modificate de plăci video ce folosesc acest GPU. Well, dragii mei, da şi dacă este vorba de plăci video ca ceea ce veţi vedea nu va fi niciodată prea târziu, nici măcar dacă ar fi vorba de 2-3 luni de zile până la următoarea serie de GPU-uri.

Bineînţeles că sunteţi obişnuiţi ca plăcile video ASUS să fie cele mai scumpe, cine nu e? Dar să ştiţi că 1990 RON merită daţi pe aşa ceva fără doar şi poate. Dar evident, depinde aici şi de gusturi pentru că fanii NVIDIA nu cred că vor schimba tabăra nici măcar pentru o placă atât de customizabilă cum este Matrix Platinum. Trecând peste aspectul ăsta, nici utilizatori care nu găsesc interesant tweak-uitul nu vor fi pasionaţi de aşa ceva, mai ales dacă nu înţeleg o iotă din voltaje şi latenţe. Aşadar, este o placă pentru power useri, overclockeri şi mai ales pentru gameri.

Hai să începem să analizăm ce se află în teorie sub capota acestui Lamborghini.

 

 

Pages ( 1 of 14 ): 1 23 ... 14Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.