Hmmmmm… În mare parte, situaţia este aceeaşi cu Athlon II X4 620. Am văzut acelaşi comportament pe parcursul testelor: rezultate diferenţiate clar în teste sintetice şi rezultate apropiate în jocuri. Ştiam deja că jocurile nu se prea lasă influenţate de mai mult de 2 nuclee, ci de frecvenţa de rulare a nucleelor. Şi asta s-a observat cel mai bine între cele două procesoare, când X3 la frecvenţa implicită obţine rezultate mai bune în jocuri decât X4. Abia în momentul supratactării la 3.4GHz putem observa influenţa exactă a nucleului în minus la X3. Şi spre fericirea noastră, este atât de mică încât se încadrează în marja de eroare a testului. În situaţie de overclocking maxim, X3 câştigă datorită atingerii unei frecvenţe superioare.

Şi acum vine momentul cel mai dificil: recomandarea. Dacă mai ţineţi minte, când am scris despre X4 620, acesta putea fi găsit pentru un preţ mediu de 430 RON. Iar în momentul de faţă, X3 435 apare listat la un preţ mediu de 340 RON. În situaţia asta, diferenţa este corectă, iar alegerea este mai uşoară: vrei multitasking, iei X4, nu vrei chiar atât multitasking, iei X3. Dar problema e că acum X4 620 poate fi achiziţionat de la e-taileri la un preţ sub 400 RON: în ultimele zile l-am găsit şi la 399 RON, şi chiar la 392 RON. Iar în acest caz, alegerea e clară: Athlon II X4 620. Cred că oricine este dispus să mai dea încă 50 RON în plus pentru al patrulea nucleu. În momentul în care stocurile vor creşte, X3 435 ar trebui să se stabilizeze undeva la 300 RON. În acest caz, acesta ne va face şi mai mult cu ochiul.

Mai este o chestiune importantă: frecvenţa implicită. Pentru cei care nu doresc să se atingă de overclocking, X3 435 este o recomandare mai bună, deoarece are o frecvenţă mai mare, deci, la valori stock, e mai bun în jocuri.

După cum ziceam, e foarte greu să te decizi la asupra unui singur model. Ambele sunt procesoare foarte bune, cu performanţe solide pentru toată lumea şi cu un preţ ridicol de mic. O persoană cu un buget limitat, sau cu gândire exagerat de practică, poate lua un X3 iar banii rămaşi să-i investească într-un cooler aftermarket, sau un HDD mai mare, sau un fan-controller daca apreciază silenţiozitatea. O persoană care preferă acel „wow-factor” adus de un quad, sau efectuează operaţiuni unde numărul de nuclee e important, atunci evident va merge pe X4. Cel mai important pentru noi e că avem de unde alege.

Bottom line: rămâne la latitudinea fiecăruia să aleagă modelul care i se potriveşte cel mai bine. Oricum, indiferent care îl alegeţi, nu veţi greşi…amandouă îşi merită banii.

 

 

Plusuri şi minusuri ale lui AMD Athlon II X3 435

+ Raport preţ/performanţă bun
+ Posibilităţi bune de overclocking
+ Temperaturi bune

– Lipsa memoriei cache L3

 

  • AMD Athlon II X3 435 poate fi cumpărat de aici

 

Pages ( 8 of 8 ): « Previous1 ... 67 8

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.