În urmă cu apoximativ două săptămâni Asus ne-a anunţat într-un mod mai discret că va scoate pe piaţă o super placă de bază. Până în prezent placa nu a apărut, dar noi am reuşit să punem mâna pe ea:) aşa că în acest review despre ea vom discuta.

Asus Maximus III Formula este, conform spuselor Asus, o placă de bază pentru gaming. Eu sincer nu înţeleg această abordare dar nici nu voi încerca să o fac.

Până la urmă e doar o placă de bază high end plină de caracteristici interesante utile pentru unii utilizatori şi inutile pentru alţi utilizatori.

Dar hey, trebuie să mulţumească orice utilizator pune mâna pe ea, nu? Aşadar cred că singurul lucru de care se poate plânge cineva este faptul că are prea multe dotări, lucru deloc negativ.

La prima privire chiar am fost sceptic cu privire la sistemul de răcire al plăcii de bază, dar chipset-ul nu se mai ocupă de PCIe-urile pentru plăci video, deci o parte din sarcinile ce îi reveneau unui chipset normal au mai fost eliminate.

Veţi vedea în pagina cu poze că au mai adus şi o serie de îmbunătăţiri ale layout-ului. Dar pe ici pe colo mai era loc şi de alte îmbunătăţiri. De exemplu port-urile dedicate unităţilor optice vin total aiurea în mijlocul plăcii de bază, chiar sub slot-urile de memorie.

În fine, vom diseca totul legat de aspect şi layout în paginile cu poze.

Cred că a fost cea mai plăcută surpriză să descopăr că EK-supreme se potriveşte cu noul socket de la Intel.

 

 

Hai să aruncăm un ochi pe specificaţiile acestei plăci de bază.

 

Pages ( 1 of 6 ): 1 23 ... 6Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.