Iniţial voiam să repet testele la aceleaşi frecvenţe la care le-am rulat şi pe GIGABYTE GA-P55-UD6, dar după ce am observat că în jocuri diferenţe nu apar absolut deloc, am considerat inutilă comparaţia între cele două.

Nu ştiu dacă v-aţi prins dar partea cu teste lipseşte pentru că era inutilă. Performanţa unui procesor se modifică foarte puţin de la o placă de bază la alta. Totuşi, posibilitatea de a-l overclocka este dată de placa de bază. Drept urmare în această pagină vom discuta doar despre overclockabilitatea pe Asus Maximus III Formula.

 

 

Bun, în screenshot-urile de mai sus se poate observa că am reuşit să ating o frecvenţă mai mare de data asta folosind un voltaj mai mic faţă de cel setat pe UD6. Am încercat iniţial aceleaşi setări ca pe prima placă de bază pe care am testat-o fiind aceleaşi memorii şi acelaşi procesor teoretic ar fi trebuit să meargă la fel. Însă 860 se comporta foarte ciudat pe Maximus III la 1,6v. Performanţa era extrem de slabă, comparabilă cu cea la frecvenţă default. Rezultatele obţinute cu UD6 le găsiţi aici.

Nu se poate pune problema de răcire întrucât temperatura în wPrime urca la maxim 68°C, aşadar nu intra în throttle. Versiunea de BIOS folosită a fost 0301, deci ne putem aştepta ca la versiunile următoare de BIOS să ajungă la frecvenţe mult mai mari.

Anyway, ca stabilitate era perfect în regulă la 4,5 GHz şi dacă al mai fi adăugat în circuitul de răcire cu lichid şi un radiator de 240mm cu siguranţă temperatura de idle scădea la mai puţin de 40°C.

Dacă vreţi să vedeţi şi rezultate ale noilor i7 folosind azot vă recomand să urmăriţi ce face Monstru, profetu’ din Predeal:). Doar aşa ca idee, el a reuşit să ajungă la 5,1 GHz cu LN2.

 

 

Pages ( 5 of 6 ): « Previous1 ... 34 5 6Next »

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.