Vom lua fiecare caracteristică din tabel şi vom discuta câte un pic despre fiecare. Câteva dintre ele sunt foarte importante şi foarte interesante aşa că merită să le individualizăm.

 

ROG Connect

ROG Connect este poate cea mai interesantă caracteristică integrată într-o placă de bază. Faptul că overclockezi remote, adică folosind alt calculator, nu este ceva breath taking. Însă faptul că se pot modifica parametrii de funcţionare atunci când sistemul este în stand-by este ceva cu adevărat util.

Ca să fie totul mai uşor de înţeles voi povesti cum am făcut eu când am testat placa de bază.

Prima oară am instalat aplicaţia pe un oarecare laptop FSC.

Apoi am rulat aplicaţi să îi văd întâi interfaţa şi zbag, eroare. Trebuia să conectez cablul. Zis şi făcut, am conectat cablul şi am apăsat butonul şi apoi am rulat şi aplicaţia.

În pasul următor am deschis CPU-Z să văd dacă chiar funcţionează. A funcţionat, crescuse frecvenţa cu vreo 200 MHz.

În ultimul pas am pus sistemul în stand-by şi mi-am făcut setările dorite cu ajutorul ROG Connect. Am apăsat să pornesc sistemul şi mesajele de iniţializare pe care de obicei plăcile de bază ROG le afişau pe mini debug display-ul lor, erau afişate pe ecranul laptop-ului. Ultimul mesaj afişat este Boot Succesfull, semn că totul a decurs aşa cum trebuie.

 

 

GameFirst

GameFirst se ocupa de prioritizarea traficului ce trece prin port-ul LAN. Evident pachetele de date trimise de jocuri au prioritate. Astfel, se va putea asculta şi radio online şi se vor putea transfera fişiere fără ca ping-ul să fie afectat.

 

Speeding HDD

Utilizând o configuraţie de tip dual channel, Speeding HDD poate dubla ratele de transfer, reducând durata de încărcare a jocurilor şi timpii de acces. Pentru a beneficia de această facilitate, utilizatorii trebuie să conecteze două hard disk-uri folosind cei doi conectori speciali SATA, evidenţiaţi cu roşu pe plăcile de bază Maximus III. Unităţile vor fi configurate în mod automat, nefiind nevoie de vreo modificare manuală.

 

MemPerfect

Această caracteristică se ocupă de testearea, corectarea şi ajustarea automată a parametrilor de funcţionare ai memoriilor în vederea obţinerii celor mai bune performanţe posibile. Avantajul estă că nu mai avem nevoie de rularea unor teste manuale îndelungate. Însă să nu vă aşteptaţi să obţineţi performanţe extreme.

 

GO Button

Acest buton nu face altceva decât să pornească sistemul cu anumite setări pe care utilizatorul le poate alege. Este foarte util pentru momentele în care vrem să stoarcem şi ultimul strop din procesor şi memorii. Acest buton funcţionează ca un ClearCMOS, doar că în urma apăsării lui sistemul porneşte cu nişte setări ale procesorului şi memoriei alese de către utilizator. Asta înseamnă că restul setărilor rămân neschimbate.

 

Pages ( 3 of 6 ): « Previous12 3 456Next »

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.