Bună ziua/seara, dragilor, şi bine aţi venit la un nou review marca WASD.ro!

Ne-am hotărât să vă facem o surpriză şi să testăm un produs din altă categorie decât cele testate până acum: un dispozitiv de stocare.

Ei, şi care ar fi fost cel mai potrivit produs pentru a inaugura o nouă categorie de teste? Evident, un SSD. Şi nu orice SSD, ci unul din cele mai titrate şi discutate produse lansate în ultima perioadă. Este vorba despre noul SSD Intel X25-M G2.

Originalul X25-M a fost un succes. A fost foarte apreciat de către utilizatori şi de către presă şi a devenit unul din SSD-urile de referinţă. Însă a avut o problemă majoră, anume preţul destul de piperat: aproximativ 370USD pentru varianta de 80GB şi 720USD pentru varianta de 160GB (preţuri de distribuţie). Intel a conştientizat această problemă şi a încercat să scadă preţul de achiziţie, fără a diminua performanţa.

În acest caz, cea mai simplă soluţie este trecerea pe un proces de fabricaţie mai mic: pentru generaţia a doua s-a utilizat un proces de fabricaţie pe 34nm, varianta originală fiind fabricată în litografie de 50nm.

Ca să nu mai lungim discuţia, am sintetizat specificaţiile SSD-ului într-un tabel, pentru o comparaţie directă între cele două generaţii:

 

 

Urmează o pauză publicitară, după care vom reveni cu pagina a doua şi vom discuta mai în detaliu despre noul produs. Click next!

 

Pages ( 1 of 7 ): 1 23 ... 7Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.