Cu privirea migdalată ce o aveam când am primit placa la teste vă scriu şi aceste rânduri. Îmi place. E foarte foarte foarte bine gândită placa de bază şi dacă aş deţine în continuare un procesor LGA 1366 mi-aş schimba placa de bază ASAP (as soon as possible). Totuşi, am trecut la o soluţie micuţă, am un PC în care rulează o placă de bază mATX şi nu aş mai trece la o măgăoaie de PC nici în ruptul capului. Mai degrabă aştept următoarea serie de plăci de bază de la GIGABYTE, poate vor scoate şi ei un model pentru gamerii care au PC-uri gândite pentru LAN-urile byoc (bring your own computer).

Poate că nu am insistat foarte mult asupră plăcii de sunet, dar ce rost avea când toată lumea ştie că cipurile Creative X-Fi, chiar şi prima generaţie, sunt folosite drept etalon în gaming. Faptul că vine cu mai multă memorie decât oricare din plăcile oferite de Creative ar trebui să vă spună ceva.

Despre overclocking-ul plăcii de bază nu am discutat deloc pentru că nu am dispus de un procesor capabil de aşa ceva. Procesorul i7 940 folosit de mine pentru teste fiind unul dintre cele mai leneşe exemplare existente în România:). Oricum,aşa cum v-am spus şi la începutul articolului, vom reveni cu un al doilea material în care ne vom ocupa de această parte.

Placa de reţea, existentă pe toate modelele seriei G1.Killer, a fost vedeta articolului. Nu numai că toţi oamenii sunt curioşi dacă aduce ceva în plus faţă de o placă banală cu cip Realtek, dar doresc să şi vadă dacă ceva se îmbunătăţeşte în gaming-ul lor.

Aşa cum am spus şi în pagina precedentă, cel mai important lucru pe care l-am sesizat a fost liniaritatea ping-ului indiferent de situaţie. În League Of Legends nu a apărut lag absolut deloc. Poate că am avut noroc de oponenţi ce beneficiau de conexiune bună, poate a dat randament Killer. Nu ştiu să vă spun 100% care din aceste două aspecte au fost cauza ping-ului bun, dar pot să vă spun că în general, când joc pe PC-ul meu mai prind şi nişte lag.

Aşadar, ca să nu o mai lungim. G1.Assassin este un fel de combinaţie între UD7 rev 2.0 şi UD9 cu alte super dotări. UD9 are slot-uri PCIe X16 ce permit configuraţii 4-way SLI şi CrossFireX cu 4 plăci AMD, iar UD7 este dotată cu 16 faze de alimentare, la fel ca G1.Assassin. Poate că par puţine faze de alimentare pentru 1900 Lei cât costă placa, dar ţineţi cont de faptul că nu este o placă de bază pentru overclockeri, ci una pentru gameri care ştiu să şi overclockeze folosind o soluţie de răcire ce oferă stabilitate pentru daily use. Este destul de clar că fiind dotată cu un VRM în 16 faze nu va fi mai prejos modelului UD7. Dar asta vom vedea în viitorul foarte apropiat.

Ca poziţionare între produsele GIGABYTE, G1.Assassin nu se putea alege cu una mai bună. Preţul ei este foarte bun pentru tot ceea ce oferă în plus faţă de un model high-end ca X58A-UD7 rev 2.0.

 

Plusuri şi minusuri pentru GIGABYTE G1.Assassin

+ Răcire foarte bună
+ Aspect cool
+ Placă de reţea şi de sunet foarte bune
+ Bundle
  • cumpără G1.Assassin de aici
Pages ( 7 of 7 ): « Previous1 ... 56 7

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.