Procesoarele Lynnfield pentru socket-ul LGA1156 trebuiesc evident cuplate cu un chipset nou. P55 a fost lansat pentru a înlocui deja vechiul P45.

Evident pentru a face asta aşa cum trebuie, Intel a lansat şi trei procesoare.

Anyway, noul chipset suportă atât procesoarele Lynnfield pe 45nm cât şi viitoarele procesoare dual-core cu VGA integrat ce vor fi lansate în viitorul apropiat.

Bineînţeles Havendale, căci ăsta este numele de cod al acelor dual core-uri, vor funcţiona ca procesoare normale atunci când vor fi instalate pe o placă de bază cu chipset P55. Pentru a putea beneficia de controller-ul video ce va fi integrat în ele, Intel va mai lansa la vremea respectivă un alt chipset. Deci pregatiţi-vă pentru o mare distracţie. O să fie o salată de vinete în ofertele retailerilor peste aproximativ un an.

Dar hai să revenim la prezent. P55 pune la dispoziţie un total de 14 port-uri USB şi 6 port-uri SATA 3GB/s. Având în vedere că interfaţa PCIe este integrată direct în procesor P55 vine ca o soluţie single-chip., renunţându-se astfel la northbridge.

Totuşi, veţi vedea plăci de bază cu layout clasic, adică radiator jos, la mijloc şi deasupra VRM-ului, la fel cum este şi cazul plăcii de bază GIGABYTE pe care am testat noul procesor. Ei bine, sub radiatorul din zona în care înainte se regăsea southbridge-ul avem de fapt controller-ul SATA 6GB/s, iar PCH-ul este poziţionat unde înainte îşi găsea locul northbridge-ul.

 

 

Bun, hai să discutăm şi despre placa de bază, iar apoi să trecem la testele mult aşteptate.

 

Pages ( 3 of 10 ): « Previous12 3 45 ... 10Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.