În sfârşit s-a ridicat şi NDA-ul pentru aceste două minunăţii. Sunt mai mult decât convins că toată lumea a văzut rezultatele postate deja de chinezoi şi a cam tras o serie de concluzii în avans.

Ca de fiecare dată am pus mâna pe un aceste piese înainte de NDA, nu că ar fi fost un lucru prea dificil datorită strategiei dubioase aplicată de către Intel.

Adică în Taiwan procesoarele erau disponibile de acum 2-3 saptamani în magazine şi culmea că puteau fi şi cumpărate, chiar şi testate de către orice utilizator şi evident rezultatele puteau fi postate pe internet. De fapt aşa au şi apărut majoritatea testelor înainte de ridicare NDA-ului. Singura diferenţă este că de data asta sample-uri pentru presă ioc, dar în Taiwan se găseau la tarabe, că de acolo vine şi procesorul pe care l-am testat.

În fine, trecând peste aspectul ăsta, cel mai frustrant a fost faptul că nu puteam publica nimic şi în acelaşi timp apăreau tot mai multe articole şi teste ale unor anonimi asiatici.

Dar cum acest articol nu este legat de felul în care îşi gestionează Intel afacerile ci despre performanţa lui i7 860, vom trece nepăsători peste treburile respective.

Plăci de bază am văzut de la mai mulţi producători şi două dintre ele chiar am putut să vi le-am prezentat în avans, dar evident rezultate ale testelor nu puteam publica la aceea dată.

Şi cortina se ridică şi toată lumea va şti dacă merită să treacă la P55 de la X58.
În acest articol vom discuta despre modelul GIGABYTE GA-P55-UD6, vârful de gamă al binecunoscutului producător taiwanez, şi despre Intel i7 860 competitorul direct al lui i7 920.

Despre layout am discutat în acel preview, aşadar ne vom concentra mai mult asupra bunătăţurilor tehnologice introduse de GIGABYTE cu ocazia lansării acestei noi serii de plăci de bază şi asupra noilor procesoare pe socket 1156.

Principalele caracteristici ale noilor i7 sunt:

  • Patru nuclee x86 cu suport pentru tehnologia HyperThreading
  • Controller dual-channel DDR3 ce funcţionează cu DDR3-1066 şi DDR3-1333
  • 8 MB cache în L3 şi support pentru tehnologia TurboBoost

 

Hai să discutăm despre toate detaliile în pagina dedicată specificaţiilor procesorului, adică următoarea.

 

Pages ( 1 of 10 ): 1 23 ... 10Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.