Aşa cum se observă varianta de top a noi serii de plăci de bază de la GIGABYTE nu se mai numeşte nici DQ6 nici eXtreme.

Până acum au fost anuţate ca făcând parte din această serie de plăci de bază nici mai mult nici mai puţin de 11 plăci de bază aşadar vom avea de unde alege pentru a face în aşa fel încât o platformă bazată pe i7/5 şi P55 să fie atât versatilă cât şi puternică.

Cel mai interesant aspect al plăcilor de bază cu P55 este bineînţeles preţul.  Adică modelul de vârf,  UD6, este plasat undeva sub 900 RON, lucru care face ca P55-UD6 să fie mai interesant decât cel mai scump model de X58 de la aceeaşi firmă, cotat la 1150 RON.

Pe partea cealaltă, adică în segmentul mainstream vom avea  destul de multe modele dintre care să alegem. Partea bună este că cel mai ieftin dintre toate are incredibilul preţ de doar 389 RON.

Aşadar, cu puţini bani putem pune pe picioare o platformă foarte performantă.

Dacă ar fi să alegem altceva cu aceeaşi sumă de bani, şi mă refer aici la o platformă bazată pe un procesor pentru socket LGA775, cel mai peformant pe care l-am putea alege ar fi un Core 2 Quad 9550, care în niciun fel nu se poate apropia de pefromanţa lui i5 750. Despre i5 750 vom discuta într-un alt articol în care vom analiza mai multe lucruri, nu doar cum se comportă faţă de Q9550.

Gata cu vorbăraia, hai să discutăm despre noile tehnologii aduse de noua serie de plăci de bază.

 

SMART 6

 

Smart QuickBoot

Aşa cum se vede şi în imagine, această caracterstică a pachetului Smart6 pune la dispoziţia utilizatorilor două opţiuni ce de obicei sunt cam greu de găsit dacă lipseşte o oarecare experienţă în domeniul PC-ului. BIOS QuickBoot micşorează timpul necesar pentru POST, iar OS QuickBoot activează de fapt modurile de suspend S3 şi S4.

 

Smart QuickBoost

Smart QuickBoost oferă utilizatorilor, mai ales celor începători, posibilitatea de a overclock-a procesorul. Frecvenţa la care se poate ajunge este bineînţeles una foarte safe.

 

Smart Recorder

Smart Recorder este un utilitar al cărui nume ar putea la fel de bine să fie şi Patrocle. Acest utilitar înregistrează orice fel de activitate pe care o are un utilizator la un PC ce rulează Smart6. Partea bună este că veţi şti mereu dacă cineva a accesat anumite foldere fără a avea permisiune. De asemenea, Smart Recorder înregistrează şi fiecare pornire sau oprire a sistemului.

 

Smart TimeLock

Smart TimeLock este defapt un fel de parental control. Nu voi detalia pentru că fereastra de mai jos explică totul de la sine.

 

Smart Recovery

Face acelaşi lucru ca System Restore din Windows. Se diferenţiază totuşi pentru că Smart Recovery face câte un snapshot în fiecare zi pentru 15 zile. Aşadar, cu acest utilitar se poate restaura sistemul la o anume zi din ultimele 15.

 

Smart DualBIOS

Smart DualBIOS nu are legatură cu restaurarea unui BIOS în cazul în care „crapă”. Smart DualBIOS înmagazinează de fapt anumite informaţii pe care utilizatorul doreşte să le salveze undeva unde nu poate avea oricine acces. Aşadar, parolele precum şi datele anumitor evenimente pot fi stocate direct în memoria BIOS-ului care acum are 16MB pe plăcile GIGABYTE, deci 32 MB în total. Acest utilitar poate fi protejat cu parolă.

 

Dynamic Energy Saver 2

DES 2 nu mai aduce lucrurile care îi lipseau primei versiuni sau variantei DES Advanced (prietenii stiu de ce:P), ci o serie de chestii mai mult sau mai puţin utile. De exmplu acum poate să oprească hard disk-ul…chestie care se putea face din Windows.

Componentele asupra cărora poate aplica modul de consum redus sunt placa video, chipset-ul, hard disk-ul, memoriile precum şi ventilatoarele.

Oricum, toate chestiile pe care DES 2 le face în plus faţă de DES Advance, existau deja…doar că acum este facilitat accesul.

 

Smart Dual Lan

Chestiunea cu dual lan nu are legatură cu teaming-ul care l-am văzut la orice placă de bază ce integrează două cipuri de reţea. Aşadar, avem doua cipuri de reţea şi două port-uri LAN. Singurele combinaţii posibile sunt fie o singura conexiune, fie două.

Dar, smart-ul vine de la posibilitatea de a trece de pe un cip pe altul atunci când unul dintre ele decedează. Chestia foarte interesantă este că acest lucru este automat şi da, poate fi considerat că avem în spatele PC-ului un chinez mic care mută cablul dintr-un port în altul:)

Hai să vedem şi poze cu placa de bază în pagina următoare.

 

Pages ( 4 of 10 ): « Previous123 4 56 ... 10Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.