Modelul de la Sapphire nu este nici la fel de arătos ca cel despre care amd iscutat în pagina precedentă şi nici la fel de dotat, dar este suficient de bună pentru a o putea folosi şi într-un HTPC.

 

Aspectul plăcii de bază de la Sapphire este ceva mai industrial şi adevărul este că pe site-ul Sapphire se specifică că este recomandată pentru „industrial PC”. Dar având în vedere că vine echipată şi cu HDMI, o putem trece şi în categoria multimedia:).

 

Şi acest model vine echipat tot cu patru port-uri SATA, tot 3Gbps. Totuşi, aceasta vine cu o dotare în plus, port PATA. Cam dificil de imaginat rolul lui, mai ales în secolul în care unităţile optice conectabile prin SATA sunt la mare modă.

 

Nu avem nici eSATA, nici DVI şi nici ieşire optică de sunet. Însă nu putem să spunem că este prost dotată datorită segmentului căruia i se adresează. Totuşi dotările sunt la limita pentru a putea fi folosită într-un HTPC. IGP+-l acestei plăci de bază este un Radeon HD 4200.

 

Observăm pinii în care se montează modulul TPM. Putem concluziona că într-adevăr nu este o placă de bază tocmai pentru ce ne doream:).

 

Conectorii pentru port-urile USB frontale sunt exact pe partea panoului I/O, o poziţie cam neinspirată pentru că vom avea două cabluri care vor traversa întreaga placă de bază.

 

Cipul audio este un VIA VT1708S care oferă un număr maxim de 6 canale.

 

În cazul în care vă decideţi să folosiţi o sursă ce are conector ATX de 24 pini trebuie să aveţi grijă cum îi introduceţi, sau inteligenţă fizică:)…rezultatul va arată ca mai sus.

 

Pages ( 3 of 5 ): « Previous12 3 45Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.